ŞİLE’DE BAŞPEHLİVAN DEĞİŞMEDİ

ŞİLE’DE BAŞPEHLİVAN DEĞİŞMEDİ

Kumbaba Şile Er Meydanında düzenlenen güreşlere 32'si Başpehlivan olmak üzere 300 güreşçi katıldı. Şile Yağlı Güreşlerinde Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri pehlivanlarının yanı sıra milli güreşçiler de yer alırken Şile Başpehlivanı üst üste ikinci kez Rec

Belediyemiz tarafından geleneksel olarak düzenlenen Şile Yağlı Güreşlerinin bu sene 11.si yapıldı. Kumbaba Şile Er Meydanında düzenlenen güreşlere 32'si Başpehlivan olmak üzere 300 güreşçi katıldı. Şile Yağlı Güreşlerinde Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri pehlivanlarının yanı sıra milli güreşçiler de yer alırken Şile Başpehlivanı üst üste ikinci kez Recep Kara oldu.

            Belediye Meydanımızda gerçekleştirilen mehteran konseri ve hemşehrilerimizin katıldığı kortej yürüyüşü ile başlayan 11. Şile Yağlı Güreşleri gelenekselliği ve katılım sağlayan usta güreşçilerin heyecan dolu çekişmeleri ile Türkiye’de düzenlenen güreşler arasında söz sahibi hale geldi.

            ŞİLE ARTIK ‘SPOR KENTİ’

            Şile Er Meydanında heyecan ve çekişmenin en üst seviyede olduğu gibi tribünlerde de bir o kadar heyecan vardı. Güreşlerin başladığı ilk dakikalarda tüm tribünleri dolduran güreş severler güreşler bitene kadar yerlerinden ayrılmadı. Güreşlerin startını veren ve kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanımız Can Tabakoğlu “ Ata sporlarımız bizlerin geçmişini, kültürünü yansıtan sporlardır. Müsabakalarda tarafların birbirine rakip olması onların birbirine karşı küslüğünü, kızgınlığını değil tarafların kendilerini geliştirmesi adına olan bir durumdur. Bizim ata sporlarımız da her zaman bu düşünce doğrultusunda oluşturulmuş ve devam etmiştir. Bizler ata sporlarımızın destekçisi olmaya devam edeceğiz. Şile artık sadece turizm kenti değil bir spor kenti olarak da anılacak. Geleneksel Yağlı Güreşlerimizin yanı sıra okçuluk kulübümüz de faaliyetlerine başladı. Şu an bulunduğumuz alanda da güreşlerimizle beraber hemen her sporun yapılabileceği bir spor tesisi çalışmalarımız devam ediyor. İki adet yarı olimpik yüzme havuzumuzun bulunduğu, koşu parkurlarının fitness salonunun, halı sahasının bulunduğu spor merkezimizi tamamladık ve Şile Ağva arasında yaklaşık 40 km’lik bir mesafede sadece bisikletlerin kullanacağı bir yol yapacağız. Yani Şile artık sadece turizm kenti değil artık bir spor kenti de oluyor. Geleceğin usta sporcuları Şile’den çıkacak.  Bugün de burada 2 başpehlivanımız Şile’mizi temsil ediyor. 11.sini düzenlediğimiz yağlı güreşlerimizde bizleri yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerime ve sporcularımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

            BAŞPEHLİVAN RECEP KARA

            Ak Parti Milletvekilimiz Hulusi Şentürk, Şile Kaymakamımız Salih Yüce, Şile Garnizon Komutanımız Ali Beşir, Şile Belediye Başkanımız Can Tabakoğlu ve çok sayıda güreş severin izlediği güreşler kıyasıya mücadelelere sahne oldu. 14 farklı dalda yaklaşık 300 güreşçinin katıldığı heyecan dolu Geleneksel Şile Yağlı Güreşlerinde başpehlivanlık için mücadele eden 32 pehlivandan 3.lüğü Fatih Koyuncu ve Salih Erinç paylaşırken 2. Hüseyin Gümüş oldu. Başpehlivanlığı ise geçen senenin Şile Başpehlivanı Recep Kara kimseye bırakmadı.

 


Kaynak: istanbulses/ Şile

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.