ŞİLE’DE BAŞPEHLİVANLAR ER MEYDANINA İNİYOR

ŞİLE’DE BAŞPEHLİVANLAR ER MEYDANINA İNİYOR

Bu yıl 12.'si düzenleyeceğimiz Geleneksel Şile Yağlı Güreşleri'nde Türkiye'nin başpehlivanları bir kez daha Şile'de Er Meydanı'nda buluşuyor. Ata sporunu yaşatmak için geleneksel hale getirilen Şile Yağlı Güreşlerinde başpehlivanlık yarışı kıyasıya geçece

Bu yıl 12.'si düzenleyeceğimiz Geleneksel Şile Yağlı Güreşleri'nde Türkiye'nin başpehlivanları bir kez daha Şile'de Er Meydanı'nda buluşuyor. Ata sporunu yaşatmak için geleneksel hale getirilen Şile Yağlı Güreşlerinde başpehlivanlık yarışı kıyasıya geçecek.

 

GÜREŞLER YENİ YERİNDE

 

Şile Belediyesi Kumbaba Sal Mevkiinde yapımı tamamlanan ve ilkini geçen sene gerçekleştirdiği Kumbaba Güreş Alanında 17 Ağustos Cuma başlayacak Geleneksel Şile Yağlı Güreşleri'nde 300'e yakın güreşçi mücadele edecek. Birbirinden yiğit pehlivanların yer alacağı Güreşler her sene olduğu gibi bu yıl da nefesleri kesecek. Güreşleri izlemek isteyen vatandaşlar için 50. Yıl Lisesi bahçesinden gün boyu araç kaldırılacaktır.

 

Her sene düzenlenen "Geleneksel Şile Yağlı Güreşleri" bu yıl yine büyük küçük herkesi Er Meydanı'nda bir araya getirecek. Güreşlerin bölgede çok sevildiğine dikkat çeken Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu Geleneksel Şile Yağlı Güreşleri için "Ata sporumuza sahip çıkıyoruz, sporu ve sporcumuzu teşvik etmek için bu organizasyonu her sene gerçekleştiriyoruz" dedi. Başkan Tabakoğlu; "Geleceğin başpehlivanlarının yetişmesi için tüm imkanlarımızla bu organizasyonu gelenekselleştirdik" sözleriyle konuşmalarını tamamladı.            

 


Kaynak: istanbulses/ Şile

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.