ŞİLE’DE FESTİVAL ZAMANI

ŞİLE’DE FESTİVAL ZAMANI

Bu sene 31.si düzenleyeceğimiz Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali 18 Temmuz’da başlıyor. Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali, geçmişte olduğu gibi bu yılda, uluslararası düzeyde birbirinden farklı kültürlere ev sahipliği yapacak, otantik ürünleri tanıtac

Bu sene 31.si düzenleyeceğimiz Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali 18 Temmuz’da başlıyor. Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali, geçmişte olduğu gibi bu yılda, uluslararası düzeyde birbirinden farklı kültürlere ev sahipliği yapacak, otantik ürünleri tanıtacak, konserler, paneller ile katılımcılarına unutulmaz anlar yaşatacak. 

ANADOLU’NUN EL EMEĞİ ESERLERİ ŞİLE’DE TOPLANACAK

Şile bezini dünyaya tanıtmak amacıyla, Belediyemiz tarafından  düzenlenen geleneksel Festivalimiz, 18 Temmuz Çarşamba günü kapılarını açıyor. Altı gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak fuarımız; 16 farklı ülkeden, 52 yabancı ve 40 yerli sanatçı ile değişik kültürleri, Şile’de buluşturarak kültürel diyaloglar kurulmasına öncülük edecek.

İpek dokumadan, lületaşına, deri işlemeden, oymaya, hat ve ebru sanatından seramiğe,  Anadolu’nun farklı illerinden, sanatın çeşitli dalıyla ilgilenen zanaatkarların ağırlanacağı festivalimiz, 24 Temmuz tarihine kadar saat 14.00 – 01.00 arasında ziyaretçileriyle buluşacak. Ulusal ve uluslararası konuklara ev sahipliği yapacak olan Festivalimizde,  Şile Bezine işlenen asırlık desenler, 100 yıllık kıyafetler, örtüler, şallar sergi alanında görücüye çıkacak. Geçmiş yaşamların bugüne taşınmasında önemli bir köprü görevi gören Şile Bezi, her motifte bir hikaye barındıran;  sevinçleri, hüzünleri, ayrılıkları, özlemleri, sanatsal yorumları işlemelere taşıyan eserlerini gözler önüne serecek.

İSTANBUL’UN İLK COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNÜ’ŞİLE BEZİ’

Belediyemiz tarafından ilçemizin en önemli kültürel ve otantik değeri olan Şile Bezinin canlanması adına 14 yıldır sürdürülen çalışmalar neticesinde Şile Bezi İstanbul’un ilk coğrafi işaretli ürünü olmaya hak kazandı. 31.Festivalimizde  bu konunun önemine istinaden bir tören yapılacak ve bu gelişme Şile’li hemşehrilerimizle paylaşılacak. 

            ÜNLÜ İSİMLER ŞİLE’DE

          31. Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivalimiz kapsamında, birbirinden ünlü isimler de Şile’de sahne alacak. 18 Temmuz Çarşamba günü sevilen şarkıcı ‘Burcu Güneş’, 19 Temmuz Perşembe günü Şile Belediyesi Gençlik Orkestrası, 20 Temmuz Cuma günü ünlü şarkıcı ‘Ferhat Göçer’, 21 Temmuz Cumartesi günü gençlerin sevgilisi ‘Cem Belevi’, 22 Temmuz Pazar günü ‘Şile Belediyesi Musiki Cemiyeti’, 23 Temmuz Pazartesi İBB Kent Orkestrası, 24 Temmuz Salı günü ise Karadeniz müziğinin önemli temsilcilerinden İmera sahne alırken, kültürel değerlerin yaşatılması ve korunması içinde ‘Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcıları Söyleşi Programı’ her akşam Şilelilerin karşısında olacak.

 

31. Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivalinde;

18 Temmuz 2018 Çarşamba

21:00 Protokol Konuşmaları/ Şile Liman Mevkii

  • El Sanatları Stantları Açılışı/ Şile Liman Mevkii

22:00   Kısa Film/Şile Bezi/ Geçmişten Bugüne Şile Bezi

Şile Bezi Coğrafi İşaret  Tanıtım ve Sertifika Töreni

             Türk Patent ve Marka Kurum Başkanı Prof.Dr.Habip ASAN

22:30 Burcu GÜNEŞ Konseri

19 Temmuz 2018 Perşembe

21:00 Şile Bezi Kültürel Miras Panel Programı / Şile Liman Mevkii

  • Prof. Dr. Hülya Tezcan
  • Prof. Dr. Aydın Uğurlu
  • Tuba Ergin

22:30 Şile Belediyesi Gençlik Orkestrası Konseri / Şile Liman Mevkii

20 Temmuz 2018 Cuma

21:00 Somut Olmayan Kültürel Miras Söyleşi Programı / Şile Liman Mevkii

  • Mehmet Yıldırım /Çini – Kütahya
  • Ayfer Güleç  /Keçe – İzmir
  • Yaşar Güç /Kaval Yapımı ve İcrası – Tokat
  • Ekrem Öncü /Cicim Dokuma – Tokat

22:30 Ferhat GÖÇER Konseri / Şile Liman Mevkii

 


Kaynak: istanbulses/ Şile

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.