Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'ndan Çiftçilere Yerli Hibrit Ayçiçeği Tohumu Desteği

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'ndan Çiftçilere Yerli Hibrit Ayçiçeği Tohumu Desteği

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Kadıköy Mahallesi'nde gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, çiftçilere yönelik desteklerin artarak devam edeceğini ve bu desteklerin çiftçilere büyük fayda sağlayacağını vurguladı. "Silivri’deki çiftçilerimize ve üreticilerimize yönelik desteklerimizi daha da çeşitlendirecek, daha da artıracağız. İlçemizin tarım potansiyelini hep birlikte ileriye taşıyacağız," dedi.

Başkan Balcıoğlu, törende yaptığı konuşmada, tarımın önemine ve çiftçilere verilen desteğin gerekliliğine dikkat çekti. Balcıoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Kıymetli Hemşerilerim, Değerli Üreticiler, Bugün burada, Silivri Belediyesi olarak yerli hibrit ayçiçeği tohumu dağıtımını gerçekleştirmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Sizlerle bu anı paylaşmaktan büyük bir gurur duyuyorum. Hepiniz hoş geldiniz.

Biz dünyanın en bereketli topraklarında yaşıyoruz. Trakya ve Anadolu, dünyada tarımın başladığı yerler olarak bilinir. Bu toprakların bereketi, bizim en büyük gücümüzdür. Ancak günümüzde dışa bağımlı hale geldik. Bunun temel sebepleri arasında, üretime ve çiftçiye yeterince değer verilmemesi, ithalatın ana bir hat haline getirilmesi ve tarım alanlarının yapılaşmaya kurban edilmesi yer alıyor.

Bu gidişin sürdürülemez olduğunu hepimizin görmesi lazım. Tarımı ve üretimi yeniden güçlendirmek, geleceğimiz için hayati öneme sahip bir karardır. Ayçiçeği tohumu dağıtımı, tarımsal üretimin ve gıda güvencesinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösteriyor.

Çiftçimizin kullandığı girdilere gelen sürekli zamlar ve üreticinin alın terinin karşılık bulamaması, insanlarımızı topraktan ve tarımdan uzaklaştırıyor. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, 'Çiftçi, milletin efendisidir.' sözü, bizim için bir rehberdir. Sizleri tekrar milletin efendisi yapmak zorundayız.

5 yıl İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ile birlikte İstanbul’a ve Silivri’ye hizmet ettik. Ekrem Başkanımızla birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin tarım politikalarını yeniden ele aldık. Şimdi, Silivri Belediye Başkanı olarak İBB ile uyum ve iş birliği içinde bu destekleri artırma zamanı. Sizlere dağıtacağımız yerli hibrit 75 bin adet tohumla ayçiçek ekim alanlarını ve üretimi artıracağız. Silivri’de 18 bin dönüm ayçiçeği tohumuyla buluşacak. Bu destekle çiftçimize 5 milyon TL’ye yakın bir destek sunmuş olacağız."

Başkan Balcıoğlu, konuşmasını çiftçilere bereketli ve başarılı bir sezon dilekleriyle tamamladı.




ovnrrigwwvj5x24yzlmdjczm.jpg

d84beIasdhrpcfzyzm1o6xyt.jpg

enzsh7vzcdb8i0chop4lxgt9.jpg

e4Iuudhszmczrvysalbhy0qo.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.