SİLİVRİ BELEDİYESİ TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASLARINA SAHİP ÇIKIYOR

SİLİVRİ BELEDİYESİ TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASLARINA SAHİP ÇIKIYOR

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın “Miras değil emanet” vizyonu doğrultusunda ilçedeki tarihi ve kültürel mirasın yeniden gün yüzüne çıkarılmasına yönelik çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Silivri Belediyesi ve İstanbul Valiliği iş birliğiyle restorasyon çalışmalarına başlanan Fatih Mahallesi Hünkârı Şerif Camii ve sarnıç alanındaki çalışmalar aralıksız sürüyor. Tarihi dokunun yaşatılacağı proje kapsamında; İstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından belirlenen Bilim Kurulu üyeleri; Prof. Dr. Şakir Can Binan, Doç. Dr. Hasan Ferudun Özgümüş, Doç. Dr. Ahmet Güleç ve İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdür Yardımcısı Levent Çetin, Fatih Mahallesi Hünkârı Şerif Camii ve sarnıç alanı ziyaret ederek restitüsyon ve restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Hünkarı Şerif Camii ve sarnıcın restore edilmesi sonrasında çevre parsellerde dini ve kültürel yapılarla entegre bir kompleks oluşturularak cami ve sarnıç çevresindeki 1.323,46 metrekare alan cazibe merkezine dönüştürülecek.




x1z5cq436uwzt7lsiobewdta.jpg

guyo70pifcle8atsoah5rqyr.jpg

w3f2iev1ty0d8nxzamuIhxlk.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum