SİLİVRİ BELEDİYESİNDEN AFETLERE HAZIRLIK İÇİN 10 ADET KONTEYNER DAHA!

SİLİVRİ BELEDİYESİNDEN AFETLERE HAZIRLIK İÇİN 10 ADET KONTEYNER DAHA!

Silivri Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi, ilçede yaşanabilecek olası afetlerle mücadele kapsamındaki çalışmalarına Başkan Volkan Yılmaz’ın talimatları doğrultusunda hız kesmeden devam ediyor. SAK ekiplerince hazırlanan ve içeresinde; arama kurtarma, ilk yardım, barınma, giyim ve medikal malzemeler gibi arama kurtarmada ihtiyaç duyulan temel malzemelerin bulunduğu 10 adet konteyner için tanıtım ve dağıtım töreni düzenlendi. Hazırlık konteynerinin sayısı 25’e ulaştı. Konteynerler nüfus yoğunluğuna göre belirlenen; Ortaköy, Kavaklı, Değirmenköy, Gümüşyaka, Çanta, Piri Mehmet Paşa, Alibey, Fatih, Yeni Mahalle ve Semizkumlar mahallelerinde 1’er adet olacak şekilde mahallelerin merkezi yerlerine konumlandırılacak. Törene; Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Tekirdağ AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan, İstanbul AFAD Eğitim Şube Müdürü Yasin Odabaşı, Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Ece, Silivri Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Akif Seylan, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

TOZLU: “İLÇEMİZDEKİ KONTEYNER SAYISINI 25’E ÇIKARDIK”

Törenin açılış konuşmasını yapan Silivri Belediyesi Afet İşleri Müdürü Uğur Tozlu,Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında bu işe gönül vermiş ve afetlerde mücadeleye kendini adamış birçok vatandaşımızla beraber sahada göğüs göğüse çalışarak birçok vatandaşımızı kurtarmayı Rabbim bizlere nasip etti. Bildiğiniz üzere biz Adıyaman’ın merkez mahallelerinde görev yaptık. Burada yaşandığımız sıkıntıların ardından biraz sonra tanıtımını yapacağımız konteynerlerin her mahallede birer tane olması gerektiğini gördü. Bundan kendimize ders çıkararak Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın talimatı ve önderliğinde bu projeye başladık. İlçemizde hazır halde 15 tane olan konteyner sayımıza 10 tane daha ekleyerek 25’e çıkardık. Bu sene 10 tane daha konteynerle beraber toplam sayıyı 35’e çıkaracağız. İnşallah Rabbim bu konteynerleri bizlere kullandırmayı nasip etmez. Sadece haftalık kontrollerini yapmakla yetiniriz” dedi.

TOĞAN: “AFETLERE EN İYİ ŞEKİLDE HAZIRLIKLI OLMAMIZ GEREK”

Törende bir konuşma yapan Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, “6 Şubat’ta meydana gelen depremler bizlere gösterdi ki afetlere en iyi şekilde hazırlıklı olmamız gerekiyor. Bugün Silivri’de arama kurtarma ekiplerimizin ve vatandaşlarımızın ihtiyaç duyabileceği hayatta kalmaya yarayacak malzemeler, enkazla ilgili çalışmaların yürütülebileceği malzemeler ve ilkyardım malzemelerini içeren konteynerlerimiz mahallelerimize dağıtılacak. Silivri olarak 6 Şubat depremlerinde elimizden geldiğince topyekûn olarak bölgede bulunmaya, maddi ve manevi desteklerimizi vermeye çalıştık. Bu anlamda yaklaşık 300 tıra yakın yardım malzememiz deprem bölgesine ulaştı. Silivri Belediyesinin öncülüğünde 3 çadır kentimiz bölgede inşa edildi. Bölgeden bizlere ulaşan taleplere göre elimizden ne geliyorsa yapmaya çalıştık. Silivri, depremde farkındalık, yayımlanan Türkiye Afet Planı, İl Risk Azaltma Planı ve İlçe Risk Azaltma Planları gibi uygulamaların en düzenli şekilde yürütüldüğü ilçelerin başında geliyor. Başta Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz başta olmak üzere bu konteynerlerin ilçemiz kazandırılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Konuşmaların ardından konteynerlerin Silivri’ye kazandırılmasında katkıları olan SGS Yönetim Kurulu Başkanı Şener Öztürk, Odak Koleji Yönetim Kurulu Başkanı ve Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Celalettin Yazıcı’ya Silivri Kaymakamı Tolga Toğan tarafından plaket takdim edildi. Daha sonra deprem bölgesinde görev alan Destek AFAD Gönüllülerine teşekkür belgeleri, eğitimlerini tamamlayan gönüllülere kimlikleri, Kentsel Arama Kurtarma eğitimlerini tamamlayan Nişantaşı Üniversitesi arama kurtarma ekibi ve Silivri Belediyesi personellerine sertifikaları takdim edildi. Tören, toplu fotoğraf çekiminin ardından konteynerlerin gezilmesiyle sona erdi.

 




uztnxs0getIr3zn2d1qqoej8.jpg

daawfvvlhtgfx0bn7yxI4mju.jpg

gjgjvott3kdup9c1vz0hb6hy.jpg

uel4zproegmvj2k9cot16dmw.jpg

b7bketlqtavpf1o9xflh4md2.jpg

2nqu6jgr4cvoobxsIqe9ba3a.jpg

1kbrcxyIk4msnjlwdbfwzyto.jpg

yff9j6c4ltqkutsnvorw0be8.jpg

pykhfl4r318g9fumjq2nq5ml.jpg

ad1ucum6qx470zkiankrheht.jpg

dfq3jd02zheyne9mnksuyr1I.jpg

doi4g5nwefktdhy2njabuctg.jpg

9gfkz7eatw3b0nubmys8fcad.jpg

pmlu14c5wkyfd36sw7sdzaaq.jpg

n6zqmlh7gmrbacgphdiueI43.jpg

qyua6nqzcdxtvxirngbb2k17.jpg

rgk4t9swic0x28hf3uge5old.jpg

qjzboy2m06pkxafhuy8ertl9.jpg

bjca3ptrmoIyfgwdgkwoz4sl.jpg

bgnduoxcvlpb5se4ucdif8za.jpg

elmp36g9ov4hz8cI7rdwcxey.jpg

a1b6jp5lejkfxcrb4yt0tqnI.jpg

afogrlfcqbi0hvjI8wuvlwn1.jpg

mvb5dlg7up9ck0x3wrd46rht.jpg

hzqc7Il2m1dga6vj3xosxjgy.jpg

nwzvobpfx5uxp4urfel82ire.jpg

jwqxxr1dbienbrtkf8cofs5m.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.