SİLİVRİ BÖREK FESTİVALİ 7 TEMMUZ’DA

SİLİVRİ BÖREK FESTİVALİ 7 TEMMUZ’DA

Silivri’nin yöresel festivallerden biri olan 10. Ortaköy Börek Festivali’nde birbirinden lezzetli börekler yarışacak. Festivalde ayrıca ünlü sanatçı Altay sahneye çıkacak.

Silivri Belediyesi 10. Ortaköy Börek Festivali hazırlıklarını tamamladı. Silivrili kadınların böreklerini yarıştırdığı ve birbirinden eğlenceli etkinliklerin yer aldığı festival 7 Temmuz Pazar günü Ortaköy Mahallesi’nde gerçekleşecek. Program kapsamında açılan börekler jüri karşısına çıkacak. Böreklerin yarışacağı festivalde jüri üyeleri Rumeli Üniversitesi Aşçılık Programı Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Haydar Şahin, Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Saliha Memiş, Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Gökhan Mert, Sağlık Bilimleri Yüksek Okulu Müdürü Oğuz Özyaral ve Sarı Ev Yemekleri İşletmecisi Zerrin Otman değerlendirmesinde ilk üç tepsi ödüllendirilecek. Birinci olan tepsiye 2.500 TL değerinde, ikinci olan tepsiye 1.500 TL değerinde ve üçüncü seçilen tepsiye 1.000 TL değerinde Mondi ve Çilek Mobilya Hediye Çeki verilecek. Katılan tüm yarışmacılara da sürpriz hediyeler armağan edilecek.

ÜNLÜ ŞARKICI ALTAY SAHNE ALACAK

Saat 17.00’de yarışacak böreklerin kabulü ile başlayacak olan festival, jüri değerlendirmesi ile devam edecek. Festivalin sahne programında ise halk oyunu gösterilerinin ardından ünlü şarkıcı Altay Silivrililer ile buluşacak.

ÜCRETSİZ ARAÇ KALDIRLACAK

7 Temmuz Pazar günü gerçekleşecek 10. Ortaköy Börek Festivali’ne Özel İdare İş Merkezi önünden ücretsiz araç kaldırılacak.

BÖREK SATIŞI YAPMAK İSTEYENLER BAŞVURUDUDA BULUNABİLİR

Silivri 10. Ortaköy Börek Festivali’nde stant açarak börek satışı yapmak isteyen yerel kuruluşlar Silivri Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne başvuruda bulunabilir.

10.Ortaköy Börek Festivali Program Akışı (7 Temmuz Pazar):

  • 17.00 - Yarışmaya Katılacak Olan Böreklerin Kabulü
  • 18.00 - Özel İdare İş Merkezi / Ring Seferi
  • 19.30 - Jüri Değerlendirme Sonuçlarının Açıklanması
  • 20.30 - Mübadil Ev Hanımları Otantik Halk Oyunları Gösterisi ve Elit Dans Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları Gösterisi
  • 20.45 - Açılış Konuşması: Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz
  • 21.00 - Altay Konseri

Kaynak: Silivri Belediyesi








HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.