SİLİVRİ’DE 15.000 KİŞİ AYNI SOFRADA BULUŞTU

SİLİVRİ’DE 15.000 KİŞİ AYNI SOFRADA BULUŞTU

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ilçede geleneksel hale gelen iftar programları kapsamında Silivrili vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Ramazan ayı dolayısıyla Silivri Sahilinde kurulan gönül sofralarında hep birlikte oruçlar açılarak dualar edildi. Vatandaşlarla buluşan Başkan Yılmaz konuşmasında, Ramazan ayının önemine dikkat çekti. Ramazan ayının bereketi ve kardeşliğin coşkusu eşliğinde gerçekleşen iftar programına; Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve yaklaşık 15.000 vatandaş katıldı.

BAŞKAN YILMAZ: “BU SOFRALAR SİLİVRİLİLERİNDİR”

İftar programında bir konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Ramazan öyle bir lütuf, merhamet ve rahmet ayıdır ki cennetin kapıları ardına kadar açılır. Cehennemin kapıları kapatılır. Dahası şeytanlar zincire vurulur. Müslüman gönüller af ve mağfiret ikramıyla mükafatlandırılıp hakikat, hidayet ve hikmet ihsanıyla taltif edilirler. Bu kutlu günler iç muhasebe yapmamız için bir fırsat ve tefekkür vasıtasıyla akıp giden hayat ırmağını samimiyetle gözden geçirmemiz için de bulunmaz bir imkândır. Filtrelerimizle, zekatlarımızla ve sadakalarımızla ihtiyaç sahibi insanlarımızın elinden tutmak, onların dualarını almak, paylaşmanın ve bölüşmenin müthiş hazzına hep birlikte mazhar olmak, şükür borcumuz ve maddi sorumluluğumuzdur. Ramazan ayı, barış ve kardeşliğin sağanağıdır. İnsanlığın maruz ve mahkûm kaldığı belaların dallanıp budaklandığı bir dönemde nefis terbiyesine, temizliğine, vicdan tefekkürüne ve huzur tecellisine çok ama çok ihtiyacımız vardır. Bu ihtiyaç hali her geçen gün daha da artmakta ve daha da şiddetlenmektedir. Maalesef insanlık tehlikeli bir girdabın ortasında, çözümü gittikçe karmaşıklaşan girift bir bulmacanın odak noktasındadır. Süregelen kanlı çatışmalar, sonuçsuz çekişmeler, iç savaşlar, hakimiyet kavgaları, istikrarsız coğrafyalar, kutuplaşmış ülkeler, zulüm ve adaletsizlikler beşeriyetin susadığı barış, refah ve huzur ufkunu da maalesef ki perdelemektedir. Zulmün son bulduğu, adil ve hakkaniyetli münasebetlerin çok olduğu, barış, refah, istikrar ve huzurun kol gezdiği bir dünyaya ulaşmayı ümit ediyorum. Aziz milletimizin, Türk-İslam aleminin Ramazan-ı Şerifi mübarek ve nice güzelliklere, nice yükselişlere vesile olsun diyorum. Sahurdan teravih namazına, oruç saatlerinden iftar sofrasına kadar bir ve iri olalım. Türk-İslam medeniyetinin ahlak ve asaletini hep birlikte tüm dünyaya gösterelim. ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ seslenişiyle asırların ufkunu aydınlatan Sevgili Peygamberimizin izinden gidelim. Bu mübarek günlere denk gelen 31 Mart Yerel Seçimlerinin Silivri’mize, İstanbul’umuza, ülkemize ve bütün vatandaşlarımıza hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.




9teqvrn1msIn6ugjuh8wg3a4.jpg

t0aupyqriyhdwkcs9nblsrzx.jpg

rv4bkhaupduzgxjfygelkw1m.jpg

ghn1vozfcxluli3pbgmdqr8I.jpg

gjur8spku4oytz3dvpyexqdj.jpg

se7o6aoltyrkpife2hyqfuku.jpg

mnyygzulvcredzk31jh5sie8.jpg

p2w5wjchb3rxnvubdpqzy0lz.jpg

hhgalze2v7sjmno8ffvqu1ct.jpg

bzqcw8Iakmjtonobus450isd.jpg

owepruna47ljbcnr9hqwgjlk.jpg

6kebjkw34qceltniujpfoyrx.jpg

6lb2vhba4zunk7kwtgvegohp.jpg

tvnmhwbafdle8xn57qjkyjgm.jpg

2zqupshkbm4vxh5ac0tg1czi.jpg

d30hdrtujb2ieoexcq45kvch.jpg

r0uozg5cpmokmbIwydnlga7p.jpg

tbqexkz6y9y4fivzfhal5ula.jpg

3aIt9lbveh7fua5konxzjd86.jpg

cqwualmu2bvIvsc9tyampx8k.jpg

zra7rouisq1gd6s8I0npclwu.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.