SİLİVRİ’DE “ÇÖK-KAPAN-TUTUN” TATBİKATI YAPILDI

SİLİVRİ’DE “ÇÖK-KAPAN-TUTUN” TATBİKATI YAPILDI

Düzce Depremi’nin 23. yıl dönümünde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda düzenlenen “Deprem Anı Ülke Tatbikatı” Silivri genelinde de icra edildi. Saatler 18.57’yi gösterdiği sırada tüm Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde başlayan tatbikata, bir alışveriş merkezinde (AVM) katılan Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, vatandaşlarla birlikte “çök-kapan-tutun” hareketini yaptı. Düzce depremine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla planlanan ve Silivrililerin yoğun ilgi gösterdiği tatbikata, Silivri Afet Koordinasyon Merkezinden 20 personel ve 80 AFAD gönüllüsü katıldı. Tatbikatla ilgili vatandaşlar için belediye ve cami hoparlörlerinden bilgilendirici anonslar yapıldı. Ayrıca tüm vatandaşların cep telefonlarına “Hayati Uyarı Bildirimi” gönderildi.     

TOĞAN: “HALKIMIZ TATBİKATA GENİŞ ÖLÇÜDE KATILDI”

Tatbikat hakkında açıklamalarda bulunan Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, “2022 Tatbilat Yılı kapsamında İçişleri Bakanlığımız ve AFAD’ımızın organize ettiği ‘çök-kapan-tutun’ tatbikatını 18.57 itibarıyla hep birlikte gerçekleştirdik. Halkımız da bu tatbikata geniş ölçüde katıldı. Bu anlamda son derece memnunuz. Tatbikatta emeği geçen Silivri Afet Koordinasyon Merkezimize, Türkiye genelinde bu tatbikatı planlayan İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya ve AFAD teşkilatına teşekkür ediyorum.” dedi.

BAŞKAN YILMAZ: “VATANDAŞLARIMIZIN TATBİKATA OLAN İLGİSİ BİZİ MUTLU ETTİ”

Tatbikatla ilgili görüşlerini ifade eden Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “2022 yılı bildiğiniz gibi İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu tarafından ‘Afet Tatbikat Yılı’ ilan edildi. Saatlerimiz 18.57’yi gösterdiğinde ‘çök-kapan-tutun’ adı verilen deprem tatbikatını gerçekleştirdik. Silivri Afet Koordinasyon Merkezimizin 20 personeli ve 80 gönüllüsü ile birlikte ilçemizin AVM’lerinde, açık alanlarında, eğlence merkezlerinde ve birçok farklı alanda düzenlenen tatbikata vatandaşlarımızın ilgisi de bizleri çok mutlu etti. Ben emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliyorum.” diye konuştu.




5yevcbpzajdflxtu6j3c1bIk.jpg

uzfdsb56ojeckn8vthquqwpt.jpg

wogzqlfalukrewhp6y3it1gr.jpg

rkcokgzevwadrynnx9tymdpf.jpg

rkzfy8wkl6apbmhz7dwxjsuv.jpg

pz5gsaxda6wqulIt4igchn1v.jpg

yoyogibjkkpchzp75navtq1n.jpg

69ocvnkppfjdwgaIhed42qwv.jpg

pudpmeg2nyc5o3aIsri9g0tv.jpg

fIh4wrkaioppn9tbkzhq5xo1.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.