SİLİVRİ’DE DÜNYA GIDA GÜNÜ'NE ÖZEL BESLENME ALIŞKANLIKLARI SÖYLEŞİSİ

SİLİVRİ’DE DÜNYA GIDA GÜNÜ'NE ÖZEL BESLENME ALIŞKANLIKLARI SÖYLEŞİSİ

Silivri Belediyesi, Silivri Kent Konseyi ve İstanbul Rumeli Üniversitesi işbirliğinde Dünya Gıda Günü nedeniyle “Sürdürülebilir Güvenli Gıda” konulu söyleşi düzenlendi.

Silivri Belediyesi Yaşar Kemal Nikah ve Sergi Salonu’nda “Sürdürülebilir Güvenli Gıda” konulu söyleşi düzenlendi. Silivri Belediyesi, Silivri Kent Konseyi ve İstanbul Rumeli Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen söyleşinin konuşmacısı Silivri Kent Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral oldu. Dünya Gıda Günü nedeniyle düzenlenen etkinliğe Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Emre Sarısaltıkoğlu, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kara, Silivri Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Can Dağaşan, siyasi parti temsilcileri, kent konseyi üyeleri, belediye meclis üyeleri, oda ve dernek başkanları, öğrenciler ve vatandaşlar katılım gösterdi.

SARISALTIKOĞLU: “ÜRETİCİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ"

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın selamlarını ileterek söyleşinin açılış konuşmasını yapan Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Emre Sarısaltıkoğlu, üreticiye yönelik desteklerden bahsetti. Güvenli gıda için organik ürünlerin önemine dikkat çeken Sarısaltıkoğlu şunları söyledi: “Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün kuruluş yıl dönümü olması nedeniyle 16 Ekim tarihinde kutlanan Dünya Gıda Günü kutlu olsun. Zamanla karşımıza çıkan tüketebileceğimiz gıdaların giderek azalması sorunu şuanda hepimizin gündeminde yer alıyor. Her ne kadar güvenli gıda tüketmek için uğraşsak, didinsek de göz ardı ettiğimiz birçok olay gerçekleşiyor. Bu durumun gelecek nesillere aynı şekilde aktarılmaması için kurumsal olarak elimizden geleni yapıyoruz. Silivri Belediyesi olarak çiftçimizin ürettiği ürünlerin direkt satışı için köy ürünleri satış pazarları kurarak siz tüketicilerimize güvenli bir şekilde doğal ürünlerin sunulmasına vesile oluyoruz. Belediye olarak sağlıklı beslenme için elimizden gelen her türlü çabayı arttırarak devam ettireceğiz.”

ORGANİK ÜRÜNLER İKRAM EDİLDİ

Dünya Gıda Günü’ne özel düzenlenen söyleşinin konuşmacısı Silivri Kent Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, katılımcıları doyuran ama beslemeyen gıdalar hakkında bilgilendirdi. Sürdürülebilir güvenli gıdalar hakkında önemli bilgiler paylaşan Özyaral’a, söyleşi boyunca genç tiyatrocular canlandırmalar ile eşlik etti. Sahnede hazır bulundurulan organik ürünler program sırasında katılımcılara ikram edildi. Prof. Dr. Oğuz Özyaral; “Beslenme alışkanlıkları, reklamların bu alışkanlıklara etkileri, sosyal medyanın beslenme üzerinde yarattığı etki, sporun beslenme üstündeki etkileri, hastalıklar ve ne yediğimizi ne kadar biliyoruz?” başlıkları altında söyleşisini gerçekleştirdi. Etkinlikte geleceğin aşçılarını da sahneye davet eden Özyaral, teşekkürlerini ilettikten sonra program sona erdi.


Kaynak: Silivri Belediyesi


















HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.