SİLİVRİ’DE RENKLİ HASAT ŞENLİĞİ

SİLİVRİ’DE RENKLİ HASAT ŞENLİĞİ

Kent ve kent çevresi tarımda yerel yönetimlere örnek olan Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’nde düzenlenen 3. Lavanta Hasat Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

Tarımsal üretim çalışmalarıyla yerel yönetimlerde ilki hayata geçiren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’nde üçüncüsü gerçekleşen Lavanta Hasat Şenliği’ne ev sahipliği yaptı. Geleneksel tarımın yanı sıra alternatif bitki yetiştiriciliği ile bölge çiftçisinin katma değeri yüksek ürün yetiştirmesinin hedeflendiği merkezde gerçekleşen Lavanta Hasatı renkli görüntüler oluşturdu. Programa; Aroma Terapi Derneği Başkanı Ayten Altıntaş, Bezmialem Üniversitesi’nden Profesör Doktor Murat Kartal, Silivri Kent Konseyi Başkanı Oğuz Özyaral, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Orta, Ziraat Mühendisleri Odası eski Başkanı Mete Tunçalp, çiftçi kooperatif başkanları, oda ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, bölge üreticileri ve çok sayıda vatandaştan katıldı.

 

IŞIKLAR: “AMACIMIZ HER BİR KARIŞ TOPRAĞIMIZA SAHİP ÇIKMAK”

Başkan Işıklar, hasat şenliğinde gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi: “Lavanta Hasat Şenliğimizin 3.’sünü gerçekleştirdik. Düşüncemiz; İstanbul’un yanı başında bulunan ilçemizde bu yaşam şeklini koruyarak, bir arada, bu güzelim memleketimizin her bir karış toprağına sahip çıkmak. Peki, nasıl sahip çıkacağız? Sadece bekçi ile askerle değil, işte bu şekilde ekerek, üreterek sahip çıkacağız topraklarımıza. Kendimi üreteceğiz. Dışa bağımlı olmamızın, kültürel yozlaşmamızın tek nedeni bu topraklarda üretim yapılmaması. Biz bu topraklardan ayağa kalkmış, varlık, zenginlik ve refah yaratan bir ülke yaratmak zorundayız. Bunu başarabileceği gücün, bilgi birikiminin burada olduğunu kanıtladık. Yerel yönetimde bir kalkınma modeline dönüşen projemizde, en başından bu yana yanımızda olan akademisyenlere, üniversitelerimize ve tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

 

RENKLİ HASAT

Lavanta hasadı ile devam eden programda Yaprak Sanatı Atölyesi, Kurabiye Atölyesi, Doğal Sabun Atölyesi, Takı ve Resim Atölyesi yoğun ilgi gördü. Silivrili kadın üreticiler, Lavanta Hasat Şenliğine özel hazırlık yaparak, el emeği ürünlerini stantlarda sergiledi. Misafirlere melisalı lavantalı limonata ve kinoalı salata ikram edildi.

 

LAVANTA YAĞI ELDE EDİLDİ

Gerçekleşen hasat programının ardından Başkan Işıklar, bölgede lavanta üreticiliğine başlayan genç girişimciler eşliğinde, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Distilasyon Tesisi’nde lavantanın yağını çıkararak, tesisin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 


Kaynak: istanbulses / Silivri
















































HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.