Sinema Akademisi İlk Mezunlarını Verdi

Sinema Akademisi İlk Mezunlarını Verdi

Esenyurt Belediyesi Sinema Akademisi’nin ilk mezunları,sertifikalarını Oyuncu Nur Sürer’in elinden aldı.

Esenyurt’ta bir ilk olan ve Türk Sinema Vakfı ile ortaklaşadüzenlenen Sinema Akademisi ilk mezunlarını verdi. Başarılı yönetmenlerinsektörde kendini geliştirmek isteyen kursiyerlere deneyimlerini aktardığıakademide 3 ay boyunca; yönetmen yardımcılığı, senaryo asistanlığı, kurguasistanlığı ve kamera asistanlığı gibi eğitimler yapıldı. Eğitimlerinibaşarıyla tamamlayan kursiyerler, sertifikalarını Türk Sinema Vakfı Başkanı OyuncuNur Sürer’in elinden aldı. Sertifika törenine Esenyurt Belediye Başkan YardımcısıHalis Şimşek, Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Mehmet Hanifi Kaya ve çok sayıdavatandaş da katıldı.

“EsenyurtBelediyesi’ni Kutluyorum”

Sinema Akademisi’nden başarıyla mezun olan kursiyerleri tebrik edenNur Sürer, “Sinemaya verdiği önemden dolayı Esenyurt Belediyesi’ni kutluyorum. Çünküburanın içerisinde sanata, sinemaya, edebiyata yönelik çalışmalar var. Benbütün belediyelerin bu anlamda hassas olması gerektiğini düşünüyorum. Gençlerinkatılımcı olacağı, kursların çoğalacağı yerler olması gerekiyor. Sanataherkesin ihtiyacı var. Sanat su gibi, bir bitki gibi. Gençler mutlaka bukurslara katılsınlar, kendilerini geliştirsinler. Televizyonda işler o kadarçoğaldı ki, gerçekten kamera arkası eleman bulmamız giderek zorlaşıyor. Gençarkadaşlarımız çalışırlarsa rahatlıkla iş bulabilirler. Esasında sinema sektörüçok bağımsız bir iş. Bir bankacı gibi ya da bir devlet memuru gibi değilsiniz.Kafanıza göre takılabiliyorsunuz. Beni sinemada en çok çeken şeylerden biriside bu. Sinemacılık insana özgürlük sunan bir meslek” dedi.

“Kolaylıkla İş Buldum”

Sinema Akademisi’nden aldığı eğitimle sektörde kolaylıkla iş bulduğunusöyleyen Caner Öz, “Esenyurt Belediyesi Sinema Akademisi’nde 3 ay eğitim aldım.Kurgu, post prodüksiyon, kamera asistanlığı gibi alanları öğrendikten sonra birmedya şirketinde kurgucu olarak işe başladım. Buradaki hocalarımızdan çokmemnunum. Sinema Akademisi’nin eğitim mekanı çok güzel ve şartlar çok iyi.Burada bir aile gibi olduk, çok iyi arkadaşlıklar da edindik. Bu gün desertifikalarımızı aldık. Nur Sürer’in sertifikalarımızı vermesi çok anlamlıydı.Benim için onur verici bir gündü. Bu açıdan Esenyurt Belediyesi’ne çok teşekkürediyorum” diye konuştu.

3lwrt6ghbu4jaykbnyeaddog.jpg

yptamvbhnzsw5efglkoyujvc.jpg

6d5kjrhcmjzhgs30pe9xeboq.jpg

rthoeczlt9nfof1hklwxqba8.jpg

sgpeerfjqnaxwzi62dslvay9.jpg

s8gblni9hmwvoy6fnwofdyju.jpg

9rpvunywblon1gk23jq4oIwm.jpg

fq3t7qvyrxed4ezocglnwjks.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.