Sinop Serbest Köyleri Derneği’nden Yardım Tırı

Sinop Serbest Köyleri Derneği’nden Yardım Tırı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen iki büyük depremin ardından bir destek de Sinop ili Dikmen İlçesi Serbest Köyleri Derneği’nden geldi

6 Şubat 2023 tarihinde saat 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Gaziantep, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana başta olmak üzere çevre illerde yoğun olarak hissedildi. Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde saat 13.24’te 7,6 büyüklüğünde başka bir deprem daha meydana geldi.

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından bilanço her geçen gün ağırlaşırken tüm Türkiye tek yürek oldu. Devlet kurumları ve vatandaşlar deprem bölgelerine yardımların ulaştırılması için seferber olurken bir destek de Sinop ili Dikmen İlçesi Serbest Köyleri Derneği’nden geldi

Cumhuriyet tarihinin en büyük doğal afetlerinden birini yaşayan ülkemizde, kalpler deprem bölgesinden gelecek kurtuluş haberleri için atarken, Yardımsever Sinopluların el birliği ve dayanışma ruhu ile topladığı malzemeler, dernek üyeleri tarafından tasnif edilerek tıra yüklendi. 

Kampanyayı bizzat yürüten dernek başkanı Ali Ateş,” Yaşadığımız bu büyük felaketti de el ele vererek, omuz omuza durarak, birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu ile atlatacağız. Aziz milletimiz birçok zorluğunu üstesinden geldi. Devlet millet el ele vererek bu zor günlerin de üstesinden gelecek. 20 yıl önce kurulan, 800 üyesi bulunan derneğimizin dernek başkanı olarak. Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler nedeniyle Türkiye genelinde deprem bölgesine yapılan-yaptığınız yardımlarınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. İyiki bu derneğe başkan olmuşum. Bu derneğe kurulduğu günden beri destek veren herkese, emeği geçenlere yürekten teşekkür ediyorum. Türkiye’miz çok büyük sıkıntılar yaşanıyor. Çok ciddi maddi destek veren köylülerimiz var. Bu maddi destekle, bot, mont, eldiven, battaniye ısıtıcı gibi ürünler alacağız. Bunun la birlikte derneğimize gönderilen diğer ürünler ile birlikte Kâğıthane Kızılay’ın bize yolladığı yardım tırına yükleyip gerekli yerlere ulaştıracağız. Sahada olan arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyorum. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

2.jpg

5.jpg

6.jpg

7-001.jpg

8.jpg

22.jpg

1.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.