Sir Percy Loraine Koşusu’nu Antiochos kazandı

Sir Percy Loraine Koşusu’nu Antiochos kazandı

3+ yaşlı safkan İngilizlerin 1900 metre çim pistteki mücadelesi 7 atın katılımıyla gerçekleşti. Hulusi Çil’in sahibi ve yetiştiricisi olduğu 4 yaşındaki Antiochos (Banknote - Star Leaf / Champs To Champs) jokeyi Mustafa Çiçek’le 1.58.27’lik derece yaparak zafere uzandı. Yaşar Demir antrenesindeki doru at, bu sonuçla kariyerinin şu ana kadarki en önemli başarısına imza atmış oldu.

Koşunun ikincisi, startta bir boy oyalanan Zala Bey (Agresivo - Automatic Control / Al’s Theatre) olurken, Hardmet (Luxor - Hard Baby / Unaccounted For) üçüncülükte, Hunting (Justenuffhumor - Adastralina / Ocean Crest) dördüncülükte, Queimada Grande (Luxor - Nightingale / Pivotal) de beşincilikte yer aldı. Koşuda farklar ise 2 Boy - 2 Boy - Boyun - Boyun şeklinde oluştu.

Yarışın ardından gerçekleştirilen törende, kazanan atın sahibi adına Hikmet Kızılca’ya plaketini İngiltere Büyükelçiliği Askeri Ataşesi James Heardman takdim etti.

Şeref Tribünündeki törene Kulübümüz Başkanı Serdal Adalı, Genel Sekreterimiz Ahmet Özbelge, Asli Üyemiz Oktay Serici ve Fransa Büyükelçisi Herve Magro da katıldı.

 

Sir Percy Loraine

1880 yılında İngiltere’de doğan Sir Percy Loraine, 1933-1939 yılları arasında İngiltere’nin Türkiye Büyükelçisi olarak görev yaptı. İngiltere’de atçılık ve yetiştiricilik yapan Sir Percy Loraine Türkiye’de bulunduğu yıllarda yetiştiriciliğimizin gelişmesine de katkıda bulunarak Coup de Roi ve Legal Fare isimli aygırların Türkiye’ye getirilmesini sağladı. Bu iki aygır Türk yetiştiriciliğine uzun yıllar hizmet etti. 1961 yılında vefat eden değerli İngiliz diplomat Sir Percy Loraine’i, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

lm14vkdosw9ntjpxvscfymuy.jpg

qlds3peodIbjc5tl9uqayhmz.jpg

0jwmzlfo9uymrw2xjoue8sdc.jpg

ir4beg6kqIjeahb5yon9fvcn.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.