ŞİŞLİ BELEDİYESİNDEN İSTİHDAM PROJESİ

ŞİŞLİ BELEDİYESİNDEN İSTİHDAM PROJESİ

Şişli Belediyesi, mülteciler ve ilçede yaşayan dar gelirli kadınların, 65 yaş ve üstü vatandaşların bakımında istihdam edilmesine yönelik proje için Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) ile iş birliği yaptı.

Şişli Belediyesi, mülteciler ve ilçede yaşayan dar gelirli kadınların, 65 yaş ve üstü vatandaşların bakımında istihdam edilmesine yönelik proje için Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) ile iş birliği yaptı.

Şişli Belediyesi, ilçede yaşayan kadınların kuracağı bir kooperatif kanalıyla yaşlı bakımı hizmetlerine yönelik yerinde hizmet sağlayan bir model geliştirmek üzere KEDV ile iş birliği gerçekleştirdi.

Şişli Belediyesinde düzenlenen imza töreninde konuşan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, “Türkiye’de Yaşayan Mülteci ve Yereldeki Dar Gelirli Kadınları Güçlendirme Projesi’nin iki amacı var: Şişli’de ikamet eden 65 yaş ve üstü bireylerin kendi sosyal çevrelerinde ihtiyaç duydukları hizmetleri alabilmelerini sağlamak ve çeşitli nedenlerle istihdam edilemeyen kadınlar için yaşlı bakımı alanında alternatif iş alanları yaratmak” dedi.

"SOHBET EDECEK BİRİNE İHTİYAÇLARI VAR”

Yapılan araştırmalara göre, Şişli’deki 65 yaş ve üstü vatandaşların dörtte birinin yalnız, yarısının ise yine kendisi gibi yaşlı olan eşiyle beraber yaşadığını söyleyen Keskin, şunları kaydetti:

“Şişlili 65 yaş ve üstü komşumuzun neredeyse yüzde 75’i bakım ihtiyaçlarını karşılayabilmek için genç olan aile bireylerinden destek almak mecburiyetinde. Ancak bu komşularımız, genç aile bireylerinin de çalışıyor olmalarından dolayı yardım almakta zorluk yaşıyorlar. Özellikle pandemi döneminde 65 yaş ve üstü komşularımızın evlerinde izole edilmesiyle bakım krizinin ciddi boyutlarını görmüş olduk. Görüştüğümüz bireylerden pek çoğu, en büyük isteklerinin sosyalleşmek ve sohbet edecek birine ihtiyaç duymaları olduğunu belirttiler. Pandeminin 65 yaş ve üstü bireyler üzerindeki en büyük etkisinin izolasyon ve yalnızlaşma olduğuna bir kere daha tanıklık ettik.” 

ŞİŞLİLİ KADINLARIN KURDUĞU KOOPERATİF FERİKÖY’DE AÇILACAK

Şişlili kadınların kurduğu bu kooperatifin 65 yaş ve üstü nüfusun ve özellikle de kadınların ağırlıklı olarak yaşadığı Feriköy mahallesinde açılacağını belirten Keskin, “Bu kooperatif, Mahalle Evi'mizde hizmet verecek. Böylece Feriköy Mahalle Evi, ağırlıklı olarak kooperatifleşme çalışmalarının ve gerontolojik hizmetlerin verileceği merkezlerimizden biri olacak. Aynı zamanda yerinde yaşlı bakım alanında çalışan kadınların işteyken çocuklarını getirecekleri bir oyun odası da yine Feriköy Mahalle Evi’nde sürekli olarak hizmet verecek” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.