ŞİŞLİ VE BERLİN'İN CHARLOTTENBURG-WILMERSDORF BELEDİYELERİ“KARDEŞLİK”İÇİN İMZA ATTI

ŞİŞLİ VE BERLİN'İN CHARLOTTENBURG-WILMERSDORF BELEDİYELERİ“KARDEŞLİK”İÇİN İMZA ATTI

Şişli Belediyesi, Berlin’in ilçelerinden Charlottenburg-Wilmersdorf belediyesiyle kardeş belediye protokolü imzaladı.

Şişli Belediyesi, Berlin’in ilçelerinden Charlottenburg-Wilmersdorf belediyesiyle kardeş belediye protokolü imzaladı.

Şişli Belediyesi; Berlin Charlottenburg-Wilmersdorf Belediyesi ile kardeş belediye oldu. İş birliği protokolü, Şişli Belediye Başkanı Muammer Kesin ile Charlottenburg-Wilmersdorf Belediye Başkanı Reinhard Naumann arasında Berlin’de imzalandı.

İmzalanan protokol, her iki belediye arasında; şehircilik-kentsel dönüşüm, hareketlilik, sosyal haklar, inovasyon, katılımcılık ve kültür-sanat alanlarındaki iş birliğini kapsıyor.

“GELECEKTEKİ PROJELER İÇİN HEYECANLIYIZ”

Charlottenburg-Wilmersdorf Belediyesi ile imzalanan protokole ilişkin açıklamada bulunan Muammer Keskin, şunları söyledi:

“Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu, Dışişleri Bakanlığı, Almanya Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Berlin ve İstanbul bir adım daha yakınlaştı. Burada çok sayıda vatandaşımız yaşıyor. Aralarında çok değerli iş insanları, sanatçılar ve farklı alanlarda tecrübe sahibi insanlarımız var. Onlar, hem içinde yaşadıkları Almanya’yı ve Alman kültürünü hem de Türkiye’yi tanıyorlar. Bu da bizim için büyük bir avantaj. Charlottenburg-Wilmersdorf Belediye Başkanı Sayın Reinhard Naumann ile iş birliği protokolümüze imza attık. İlçelerimiz arası deneyim aktarımı ve gelecekteki projeler için heyecanlıyız. Hep vurguluyorum; biz kağıt üzerinde iş birliği yapmak için bu anlaşmayı imzalamadık. Kardeş belediye kavramına uygun bir şekilde aktif bir iş birliği gerçekleştirmek istiyoruz. Aynışekilde karşı taraf da bu iyi niyetini dile getirdi. Her iki belediye için de hayırlı olmasını dilerim.”

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in öncülüğündeki heyet, Almanya Federal Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Bakanlığı, Alman Uluslararasıİş Birliği Kurumu ve Dışişleri Bakanlığı temsilcileri ile de bir araya geldi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.