ŞİŞLİ'DE BİR MİLYON GÖRME ENGELLİYE HİZMET VERECEK ATÖLYE HİZMETE AÇILDI

ŞİŞLİ'DE BİR MİLYON GÖRME ENGELLİYE HİZMET VERECEK ATÖLYE HİZMETE AÇILDI

Şişli Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi'nin bünyesinde, “Hayata Dokunuyorum Engelliler İnovatif Atölyesi” açıldı.

Şişli Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi'nin bünyesinde, “Hayata Dokunuyorum Engelliler İnovatif Atölyesi” açıldı. Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, "Henüz benzeri olmayan bu projemizle bir milyonun üzerinde görme engelli vatandaşımıza hizmet götürmeyi hedefliyoruz" dedi.

Şişli Belediyesi'nin engelli yurttaşlar için hizmete açtığı Şişli Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi bünyesinde Lions 118 E Federasyonu ve Türk Lions Beceri Kazandırma Vakfı (TÜLBEK) iş birliğinde oluşturulan “Hayata Dokunuyorum Engelliler İnovatif Atölyesi” de faaliyete geçti.

Hayata Dokunuyorum Görme Engelliler İnovatif Eğitim Atölyesi, Şişli Belediyesi’nin Duatepe Mahallesi’nde yer alan Engelli Koordinasyon Merkezi’nin içerisinde hizmet verecek. İnovatif Eğitim Atölyesi’nde; UNESCO kültür mirası, ulusal tarihi eserlerden seçilen 13 adet üç boyutlu obje yer alıyor. Objelere ilave olarak yine atölyede, Türkiye ve dünya haritaları, yıldız ve gezegenler ile insan vücudu da görme engellilerin tasavvur edebileceği yöntemlerle sergileniyor. Bu projenin ikinci aşamasında içi özel olarak düzenlenen bir tır tüm Türkiye’de gezici olarak hizmet verecek.

BİR MİLYONUN ÜZERİNDE GÖRME ENGELLİYE HİZMET VERİLMESİ AMAÇLANIYOR

Açılış töreninde konuşan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, birden fazla alana hizmet verecek olan yeni bir merkezin daha açılışını yaparak Şişli’ye kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını vurguladı. Keskin, konuşmasında şunları söyledi:

"Lions 118 E Yönetim Çevresi Federasyonu ile ‘Hayata Dokunuyorum Projesi’ni ve Marmara Belediyeler Birliği ile de Şişlili komşularımız ve göçmenlere yönelik oluşturulan ‘Açık Ev Projemizi’ hayata geçiriyoruz. Hayata Dokunuyorum Projemiz ile görme engelli bireylerin; harita, astronomi, anatomi, kültür ve tarihsel varlıklar gibi canlandırmakta güçlük çektikleri alanları, evrensel tasarım ve işitsel destek kullanarak kavramalarına yardımcı olacağız.

Bunun yanı sıra, toplumsal empatiyi oluşturmak amacıyla gören bireylerle birlikte etkinlikler tasarlayacağımız bir ortam yaratacağız. Bu sayede çocuklarımız öğrenirken biz de aileleriyle sosyal destek çalışmaları yürüteceğiz. Bu projeye başlarken temel amacımız İstanbul’daki tüm gören ve göremeyen çocuklara ulaşmak, onlara kaliteli eğitim alabilecekleri bir merkez yaratmaktı. Projenin devamında ise, il il gezecek inovatif bir tır tasarlayarak bu çalışmalarımızı tüm Türkiye’ye ulaştıracağız. Henüz benzeri olmayan bu projemizle bir milyonun üzerinde görme engelli vatandaşımıza hizmet götürmeyi hedefliyoruz."

GÖÇMENLERE YÖNELİK AÇIK EV PROJESİ OLUŞTURULDU 

Marmara Belediyeler Birliği ile Şişlilere ve göçmenlere yönelik oluşturulan Açık Ev Projesi hakkında da bilgi veren Keskin, "Sosyal uyum ve bir arada yaşamın yeniden anlamlandırılacağı Açık Ev Projemiz sayesinde Suriyeli, Türk ve diğer uyruklardan komşularımızla sinema akşamları, müzik dersleri, mutfak atölyeleri yapacak ve Şişli’de bir arada yaşamanın ahengini keşfedeceğiz" dedi.

Engelli Koordinasyon Merkezi ile de pandemi sürecinde ara vermek zorunda kaldıkları "Evde Bakım Hizmeti"ni de 1 Eylül itibariyle yeniden başlatacaklarını duyuran Keskin, şöyle konuştu:

"Yakın zamanda size Emekliler Evi ve Mahalle Evimiz için müjdeli haberleri veriyor olacağım. Emekli komşularımız için projelendirdiğimiz ve mevcut halinden çok daha nitelikli yeni hizmet birimimizi en kısa sürede hayata geçireceğiz. Başta Lions 118 E Yönetim Çevresi ve Marmara Belediyeler Birliği olmak üzere Katkı sunan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum."

"GÖREN KARDEŞLERİMİZ, GÖRME ENGELLİ KARDEŞLERİYLE HAYATI DENEYİMLEYECEK"

Keskin’in ardından bir konuşma yapan Lions 118 E Federasyonu Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni Sibel Güllü, Hayata Dokunuyorum Projesi’nin bir ihtiyacın tespiti sonucu ortaya çıktığına vurgu yaptı. Güllü, şu bilgileri verdi:

“Birçok görme engelli kardeşimizle konuştukça bu konuda önemli bir eksik olduğunu böyle bir atölyenin ciddi bir şekilde ihtiyaca cevap vereceğini tespit ettik; ancak çalışmalarımız ilerledikçe öyle bir noktaya geldik ki, detaylı olduğu kadar kapsamlı ve pahalı bir proje olduğu için başarabilir miyiz? Bunu sorgulamaya başladık. Tam da böyle bir gün inanılmaz mucize gibi bir kırılma noktası yaşadık. Ayda bir gün Adapazarı’ndan rehabilitasyon için İstanbul’a gelen tesadüfen tanıştığım görme engelli bir genç kızımız bu projenin aslında görünmez kahramanı oldu. ‘Teyzecim ağacın gövdesi nasıldır? Biliyorum; ama ya üstü nasıl? Odayı ellerimle dokunup anlıyorum; ama ev nasıldır?’ diyen sesi kulaklarımdan silinmiyor. Bu süreçte çok şanslıydık. İnanan 26 kişilik çekirdek bir ekip ve bu ekibi destekleyen katkı veren yüreği güzel Lion dostlarla projemizi belli bir noktaya getirdik. Sürdürülebilir bir proje olması için TÜLBEK Vakfımız ile birlikte en doğru adresi bulduk. Hizmet odaklı vizyoner kimliği ile Şişli Belediyesi, hizmet ortağımız oldu. Her konuda yanımızda olan Muammer Başkanıma ve ekibine yürekten teşekkür ederiz. Bu proje ile sadece görme engelli kardeşlerimizin hayatında bir fark yaratmayacağız. Gören kardeşlerimiz görme engelli kardeşleriyle burada sosyal etkinliklerde buluşup birlikte hayatı deneyimleyecekler."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.