ŞİŞLİ'DE COŞKUYLA KUTLANDI

ŞİŞLİ'DE COŞKUYLA KUTLANDI

Şişli Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını pandemi sürecine uygun olarak kutladı.

Şişli Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını pandemi sürecine uygun olarak kutladı. Belediye Başkanı Muammer Keskin bando takımı eşliğinde Şişli’nin tüm mahallelerini dolaştı. Sokaklar, Şişli Belediyesi’nin 16 Mayıs’a özel bestelettiği ‘Kurtuluşa İlk Adım Marşı’ ile çınladı.

Şişli’de, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı büyük coşku ile kutlandı. Şişli Belediyesi, Covid-19 salgını nedeniyle kutlamaları pandemi sürecine uygun olarak gerçekleştirdi.

GÜVENÇ DAĞÜSTÜN VE BURÇİN BÜKE’DEN MÜZİK ZİYAFETİ

19 Mayıs Çarşamba günü 10.30’da solist Güvenç Dağüstün ve Devlet Sanatçısı Piyanist Burçin Büke, Şişli Atatürk Evi Müzesi’nde ‘Kurtuluşa Giden Yolda Şişli’den Anadolu’ya adı altında bir konser gerçekleştirdi. Konser öncesi CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, birer konuşma yaptı. Ardından, Dağüstün ve Büke, Manastır Türküsü’nden, İzmir’in Kavakları’na kadar 12 eseri seslendirerek dinleyicilere müzik ziyafeti verdi. 

BANDIRMA VAPURU’NUN KAPTANI İSMAİL HAKKI DURUSU UNUTULMADI

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, saat 11.30’da Atatürk Evi’nin önünden hareketle bando şenlik takımıyla birlikte Şişli’nin tüm mahallelerini gezdi. Geçit töreninde tüm Şişli sokakları, Şişli Belediyesi’nin 16 Mayıs’a özel bestelettiği ‘Kurtuluşa İlk Adım Marşı’ ile çınladı. Kutlamalara, Şişlili vatandaşlar pencere ve balkonlardan eşlik etti.

Başkan Keskin, 18 Mayıs Salı günü de Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a gidişinde önem rol oynayan, Bandırma Vapuru’nun Kaptanıİsmail Hakkı Durusu’nun Feriköy Mezarlığı’ndaki kabrini ziyaret etti.

"ŞİŞLİLİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM"

Keskin, "Hatırlanacağıüzere Ulu Önder Atatürk, Milli Mücadele kararını yol arkadaşlarıyla birlikte Şişli’deki evinde almıştı. 16 Mayıs 1919 günü Atatürk’ün, Şişli’deki evinden ülkenin bağımsızlığı için attığı bu ilk adımıözel olarak bestelettiğimiz ‘Kurtuluşa İlk Adım Marşı’ ile ölümsüzleştirdik. Milli Mücadele ile simgeleşmiş bir ilçenin belediye başkanı olmak, beni ziyadesiyle gururlandırıyor” dedi.

PANEL CANLI OLARAK YAYINLANDI

Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102. yıl kutlamaları kapsamında 18 Mayıs Salı günü ‘Kurtuluşa Giden Yol: İstanbul’dan Anadolu’ya’ konulu panel düzenlendi. İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Namık Sinan Turan’ın yönetiminde gerçekleştirilen panele; İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Emer. Prof.Dr. İlter Turan, İstinye Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Levent Ürer ve Tarihçi Yazar Necdet Sakaoğlu konuşmacı olarak katıldı. Panel, Şişli Belediyesi sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.