ŞİŞLİ'DE EMEKLİLERE 5 BİN LİRALIK ALIŞVERİŞ DESTEĞİ

ŞİŞLİ'DE EMEKLİLERE 5 BİN LİRALIK ALIŞVERİŞ DESTEĞİ

Şişli Belediyesi, zor durumdaki emeklilere 5 bin liralık ‘Pazar Alışveriş Desteği’ni başlatıyor.

Şişli Belediyesi, zor durumdaki emeklilere yönelik bir destek programı başlatıyor. "Pazar Alışveriş Desteği" adı verilen bu program kapsamında, yılda bir defa olmak üzere kişi başı hane geliri bir asgari ücretin üçte birinden az olan 60 yaş ve üzeri emekli vatandaşlara 5 bin lira verilecek. Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, bu desteğin ekonomik krizin etkisi altındaki emeklileri desteklemek amacıyla yapıldığını belirtti. Başvuruların belediyenin internet sitesi veya çağrı merkezi aracılığıyla yapılacağı belirtilirken, uygun görülen emeklilere temmuz ayında ödemeler yapılacak.

İstenen belgeler

Emekliler, belediyenin internet sitesi www.sisli.bel.tr adresinden çevrimiçi olarak ya da 444 31 12 numaralı telefondan Şişli Belediyesi Çözüm Merkezi’ni arayarak başvurularını yapabilecek. Temmuz ayında başvurularını yapacak olan emeklilerden koşullara uygun olduğu tespit edilenlere 5’er bin lira yatırılacak. Başvuru tarihleri Şişli Belediyesi’nin internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından da ayrıca duyurulacak.

Başvuru yapacak emeklilerin nüfus cüzdanı fotokopisi, e-Devlet üzerinden alınan “İkametgah”, “Tapu Bilgileri Sorgulama”, “Adıma Tescilli Araç Sorgulama”, “Emekli Aylık Bilgisi” belgelerini tamamlamaları; başvuruları sonrasında Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nden çağrıldıklarında da belgeleri yanlarında bulundurmaları gerekiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.