SODEV’İN '2022 İNSAN HAKLARI ÖDÜLÜ' GEZİ TUTUKLULARINA VERİLDİ

SODEV’İN '2022 İNSAN HAKLARI ÖDÜLÜ' GEZİ TUTUKLULARINA VERİLDİ

Sosyal Demokrasi Vakfı’nın (SODEV) ‘İnsan Hakları, Demokrasi, Barış ve Dayanışma Ödülü’ne, 2022 yılında Gezi Parkı davası tutukluları layık görüldü.

Sosyal Demokrasi Vakfı’nın (SODEV) ‘İnsan Hakları, Demokrasi, Barış ve Dayanışma Ödülü’ne, 2022 yılında Gezi Parkı davası tutukluları layık görüldü. İstanbul’da düzenlenen törende konuşan iş insanı Osman Kavala’nın eşi Ayşe Buğra, “Büyük bir adaletsizliğe, büyük bir gaddarlığa maruz kalan insanlar için, bu adaletsizliğin ve bu gaddarlığın farkında olanların varlığı son derece önemli. Adaletin, bağımsız bir yargı sisteminin varlığı, birlikte yaşamanın bir ön koşuludur” dedi.

SODEV’in 2001 yılından beri düzenli olarak verdiği ‘İnsan Hakları, Demokrasi, Barış ve Dayanışma Ödülü’, bu yıl Gezi Parkı davası tutuklularına verildi. Ödül, bugün İstanbul Taksim’deki bir otelde düzenlenen törenle tutukluların ailelerine takdim edildi. Törene, CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin de katıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.