Sokak Köpeği İle Temizlik Görevlisinin Yürekleri Isıtan Dostluğu

Sokak Köpeği İle Temizlik Görevlisinin Yürekleri Isıtan Dostluğu

Saldırgan Denilen Köpekle YiyeceğiniPaylaştı, BirYıldır Yanından Ayrılmıyor

Esenyurt Belediyesi’nde görev yapantemizlik çalışanı İbrahim Cam'ın, 1 yılöncesinde tanıştığı 'Sarı' isimli köpekle kurduğu dostluk bağı görenlerin içiniısıtıyor. Saldırgan olarak bilinen köpekle yiyeceğini ve sevgisinipaylaşmasının ardından köpeğin bir yıldır kendisinden ayrılmadığını söyleyen Cam,“Sarı, bendeki sevgiyi alınca artıkinsanlara eski gözle bakmıyor. Şu an insanlar sevebiliyor. Eskiden imkânsızdı”dedi.

EsenyurtBelediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde görevli İbrahim Cam'ın, çalıştığı Pınar Mahallesi’nde 1 yılönce saldırgan olarak bilinen köpek ile kurduğu sevgi bağı görenleri hayretedüşürüyor. Mahallede saldırgan olarak bilinen ‘Sarı’, temizlik personeliİbrahim Cam’ın kendisine gösterdiği sevginin ardından artık insanlarasaldırmıyor. Sokakta aç olan ‘Sarı’ ile ekmeğini paylaşmanın ardından bir yıldır kendisindenayrılmadığını anlatan İbrahim Cam, hayvanlarla sevgi bağı kurulunca can dostuolduklarını bir kez daha hatırlattı.

Yiyeceğini Paylaşınca Dost Oldu

Bir yıl öncesinde Sarı’nın insanlara karşıdaha hırçın olduğunu anlatan İbrahim Cam, “Çocuklar devamlı hayvana taşatıyorlardı. O zamanlar saldırgandı. Daha önce bu bölgede çalışmıyordum.‘Aşağıda bir köpek var, saldırgan’ diyorlardı. Bir kış günü döner aldım. Yiyecek bir yerbulamadığım için şu köşeye geldim. 'Köşede yiyip kalkar işime devam ederim' dedim. O arada Sarı geldi yanıma. O da açtı.Yiyeceğimin yarısını ona verdim. Yarısıyla doymayınca elimdekini de verdim.Önce sert bir siması vardı. Biraz korktum açıkçası, acaba saldırır mı diye. Yanımageldiğinde başını okşamaya başladıktan sonra o gün dostluğumuz kuruldu” dedi.

“Benimle Bir Dost Gibi Oldu”

Köpeğe sevgi gösterdikten sonra kendisiyledost olduğunu ifade eden Cam, “Eskiden imkânsızdı” diyor. İbrahim Cam şöylekonuştu: “Benimle tanıştıktan, insan sevgisini aldıktan sonra artık eskisi gibi insanlarasaldırmıyor, bir şey yapmıyor. Aksine şu an burada herkes onu seviyor. Buradamamasını verirler, suyunu verirler. Ben de zaten çoğunluğuyla buradailgileniyorum, götürüyorum parkta yıkıyorum. Benimle bir dost gibi oldu. Benimiçin çok değerli. Bir yıl önce bu köpek çok hırçındı. İnsanlar bunu o halegetirmişler. Taş ata ata, çocukların baskısı, insanların baskısı, sevgi yok.Devamlı kovmaya çalışıyorlar. Nasıl diyeyim yani? Hiçbir sevgi olmadığı için…Hor görüyorlar. Gerçekten bu hayvana sevgimi gösterdim. Sarı bendeki sevgiyialınca artık insanlara eski gözle bakmıyor. Şu an insanlar sevebiliyor. Şuradangeçen bir insan da gelip sevebilir. Eskiden imkânsızdı.”

Yanından Ayrılmıyor

Sarı’nın 1 yıldır kendisinden ayrılmadığınıaktaran İbrahim Cam, gece de kapısında uyuduğunu dile getirdi. Cam, “Sabahtan beri benimle birlikte. Üçbuçuktan sonra ben eve giderim, gelip kapımda merdivenin altında oturur. Sabah ben işe çıktığımdabenimle birlikte çıkar. Akşama kadar birlikteyiz. Suyunu veriyorum, yemeğini veriyorum.Eczaneden veya petshoplardan ilacını, kremini de alıyorum. Kendi rızamla sevdiğim için ilgileniyorum,bakıyorum. Beni bir gün görmesin, gördüğünde resmen böyle boynuma sarılasıgeliyor, üstüme atyor” şeklinde konuştu.

Sokak köpeği Sarı ile kurduğu dostluksonrasında işini daha da severek yaptığını anlatan İbrahim Cam, “O şimdi eskisigibi değil, insanlara saldırmıyor” diyerek sevginin önemine dikkat çekti.

c3tklpg6vbp4modi7ufs2xyj.jpg

dcxupejlbytweshgojxz5t4o.jpg

us86uqxpoIezr7vvbszchdal.jpg

by2w4ojabtlsg8frwdz6cnmh.jpg

5x0hmgewkjre2o3s6wiyrtpu.jpg

mw6lbdifx9oau2xaovjsbwec.jpg

inr9fucgjqyk3ohbda5amdwl.jpg

grbdyas9msx2vnadheilm6I3.jpg

apeyrwlu0lhqwinncvf8xdzc.jpg

wbnv8osklrnedpfozstix1yu.jpg

md7qtfd5lb89zrfaxqjytg1c.jpg

7mxfxjehltfdp59bmnyj8c6n.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.