Sound Of Europe Festivali Alan Kadıköy’de

Sound Of Europe Festivali Alan Kadıköy’de

Kadıköy Belediyesi tarafından 2021 yılında hizmete açılan, kültür ve sanatın önemli merkezlerinden biri olan Alan Kadıköy,  “Sound of Europe Festivali”ne ev sahipliği yapıyor.

 10 Haziran’da başlayacak ve üç gün sürecek festival geniş müzikal seçkisiyle yediden yetmişe tüm müzikseverleri bir araya getirmeyi amaçlıyor.

İstanbul ve Ankara, kültür sanat hayatına ivme kazandıracak yepyeni bir festivale ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bu yıl ilki düzenlenecek olan Sound of Europe Festivali, Kadıköy Belediyesi işbirliği ile Alan Kadıköy’de yapılacak. Festival kapsamında Avrupa’nın yeni sesleri 10, 11 ve 12 Haziran'da müzik tutkunları ile buluşacak. Katılımın ücretsiz olacağı festival İstanbul’da Alan Kadıköy, Ankara’da Ahlatlıbel Atatürk Parkı’nda eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek.

Avrupa Birliği Yaratıcı Avrupa programı tarafından desteklenen, Avrupa ağlarından European Union National Institutes for Culture’un (EUNIC) İstanbul ve Ankara kümelerinin girişimi olan festival İstanbul’da Kadıköy Belediyesi, Ankara’da Çankaya Belediyesi’nin desteği ile hayata geçiriliyor.

Avrupa’dan 12 farklı müzik grubunu Türkiye’den yerel sanatçılarla aynı sahnede buluşturarak ortak bir diyalog ve etkileşim oluşturmayı hedefleyen festival, geniş müzikal seçkisiyle yediden yetmişe tüm müzikseverleri bir araya getirmeyi amaçlıyor. Festival, cazdan rock’a, folk’tan elektronik müziğe geniş müzikal seçkisiyle farklı performansları sahneye taşıyacak.

Sound of Europe Festivali, EUNIC’in değerli İstanbul ve Ankara üyeleri olan Goethe Enstitüsü İstanbul, Goethe Enstitüsü Ankara, Macaristan Büyükelçiliği Ankara, Liszt Enstitüsü Macar Kültür Merkezi İstanbul, Institut Français İstanbul, Institut Français Ankara, İsveç İstanbul Başkonsolosluğu, Polonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği,  Danimarka Kültür Enstitüsü İstanbul, Hollanda Ankara Büyükelçiliği & Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu, Avusturya Kültür Ofisi İstanbul, Avusturya Büyükelçiliği Ankara, İtalya Büyükelçiliği Ankara, Lüksemburg Ankara Büyükelçiliği’nin ortak girişimi, Kadıköy Belediyesi ve Çankaya Belediyesi’nin katılımı ile hayata geçiriliyor.

 

vjft4aujw01vainodsdpnt5o.jpg

fsw6nsxl0i47nemdegrrj23z.jpg

omefxuvqhjj8pqrwuyl56san.jpg

oae4lcbm9zgvc8bkpdfqIwm3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.