Soyer: “Türkiye'nin ilham alması gereken İzmirli muhtarlarımızın yarattığı muhtarlık müessesesidir”

Soyer: “Türkiye'nin ilham alması gereken İzmirli muhtarlarımızın yarattığı muhtarlık müessesesidir”

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin demokrasi zincirinin ilk halkası muhtarlara dikkat çekmek ve yürüttükleri sosyal faaliyetler nedeniyle muhtarları ödüllendirmek amacıyla düzenlediği “Fark Yaratan Muhtarlar” yarışmasının ödül töreni Fuar İzmir'de yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Burada fark yaratan İzmirli muhtarlardır, Türkiye'nin ilham alması gereken, örnek alması gereken muhtarlık müessesesi İzmirli muhtarlarımızın yarattığı muhtarlık müessesesidir. Diliyorum ki her biriniz yaptığınız işlerle Türkiye'ye örnek olacaksınız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentin mahallelerini uyumlu, içten, neşeli ve bereketli bir hayatla buluşturmak için düzenlediği “Fark Yaratan Muhtarlar” yarışması sonuçlandı. Bartın'ın Amasra ilçesinde yaşanan maden kazası nedeniyle 19 Ekim Muhtarlar Günü'nde yapılamayan ödül töreni Fuar İzmir'de gerçekleşti. Ödül törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Şükran Nurlu, Ertuğrul Tugay, Suphi Şahin, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, kentin çeşitli ilçelerinden bin 200 muhtar, sivil toplum kuruluşları, odalar ile derneklerin başkanları ve temsilcileri katıldı.  

Soyer: “İyi ki varsınız”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, muhtarların alkışları eşliğinde sahneye çıktı. İyi ki varsınız diyerek sözlerine başlayan Başkan Tunç Soyer, “Her muhtar arkadaşım görev yaptığı mahalleye, köye son derece hakim. Sorunları, mahallesinde köyünde yaşayan herkesi tanıyor, her birinin derdiyle dertlenip sevinciyle seviniyor. Muazzam bir şey bu. Her biri kendi mahallesinde muazzam bir sanat icra ediyor, hayatı değiştirme sanatı... Sizler her biriniz hayatı değiştirme sanatıyla fark yaratıyorsunuz. Erdemler, değerler, vicdan yok olurken siz aslında o değerler ayakta tutuyorsunuz. Her birinizle iftihar ediyorum. İyi ki varsınız. Sizler aslında ayna tutuyorsunuz. Size bakan, dinleyen, duyan aslında İzmir'i görüyor. İzmir'i temsil eden, ayna tutan sizsiniz. O nedenle de iyi ki varsınız. Sizler halkın vicdanını temsil ediyorsunuz, o nedenle hakkın sesisiniz. Her biriniz halkınızın vicdanısınız. O nedenle iyi ki varsınız” dedi.

“Devamı gelecek, son organizasyonumuz değil”
Muhtarlara desteği artırarak sürdüreceklerini belirten Başkan Tunç Soyer, “Aslında bu bir yarışma değildi. Her birinizin kendi mahallenizde fark yarattığınızı biliyoruz. Bu organizasyon sadece bazı örnekleri günışığına çıkarmak, İzmirliye, Türkiye'ye tanıtmak ve aslında birbirimizden ilham almaya çalışmak için. Devamı gelecek. Bu ilk son organizasyonumuz değil. Her birinizin fark yaratan eserleri olduğunu biliyoruz. Teker teker günışığına çıkartıp tanıtacağız. İzmir bu memleketin kuruluşunda da kurtuluşunda da öncü oldu. İzmir'in öncülüğü o kadar çok temele dayanır ki; ama bu temellerden en kuvvetlisi muhtarlarımızın oluşturduğu İzmir'dir. Burada fark yaratan İzmirli muhtarlardır, Türkiye'nin ilham alması gereken, örnek alması gereken muhtarlarlık müessesesi İzmirli muhtarlarımızın yarattığı muhtarlık müessesesidir. Diliyorum ki her biriniz yaptığınız işlerle Türkiye'ye örnek olacaksınız. Hepimiz çok daha iyisine layıkız. Her gün daha fazla sizlere bağlandım. Nefes almaya devam ettikçe daha çok faydalı olmak için sizlere elimden ne geliyorsa yapacağım” dedi.    

“Büyükşehir ve ilçe belediyelerle birlikte çalışıyoruz”
Karşıyaka Alaybey Mahalle Muhtarı Servin Akkuş, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde hem büyükşehir hem ilçe belediyelerimizle uyum içinde çalışıyor pek çok hizmeti hayata geçiriyoruz” diye konuştu. Bergama Çamavlu Mahalle Muhtarı Mustafa Kocataş, “Muhtarlar olarak halkımızın gözü, kulağı, nefesi olarak görev yapıyoruz. Duygu düşünce ve isteklerini en doğru şekilde tespit etme, büyükşehir ilçe belediyelere, kamu kurum ve kuruluşlarına en doğru şekilde aktarma yükümlülüğümüz var. Tunç Soyer ve ilçe belediye başkanları aktardığımız bilgilere ellerinden geleni yapıyorlar, çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

4 kategoride yarışıldı
Yılda bir kez yapılacak yarışma, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Döngüsel Kültür” stratejisi uyarınca 4 kategoride gerçekleşti. “Birbirimizle uyum” kategorisinde Bornova Meriç Mahallesi Muhtarı Duygu Bölük, “Doğa ile uyum” kategorisinde Menderes Cüneytbey Mahallesi Muhtarı İlkay Çiçek, “Değişimle uyum” kategorisinde Beydağ Erikli Mahalle Muhtarı  Ali Erbaş, “Geçmişimizle uyum” kategorisinde ise Aliağa Yalı Mahallesi Muhtarı Gülsüm Hürriyet Gülcan ödül aldı. Dereceye girenlere “Yılın Fark Yaratan Muhtarı” ikonu ve her kategorinin birincisine “Yıldız Muhtar” plaketi takdim edildi. Ayrıca 60 muhtara da katılım sertifikası ve ödül verildi. 
Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.