Spor Sonrası Kas Ağrıları neden olmaktadır ?

Spor Sonrası Kas Ağrıları neden olmaktadır ?

Birçok kişinin bildiği üzere spor yaptıktan sonra ağrılar daha ilk haftadan sporu bırakmanıza bile neden olabilmektedir ancak bu ağrılar oldukça normaldir ve en fazla 1 hafta süren ağrılar olarak sürmektedir.

Birçok spor esnasında yada egzersiz esnasında yaşanan bu ağrılar özellikle ağırlık çalışması sonrası kendini göstermekte ve spordan 24 saat sonra kendini hissettirmeye başlamaktadır. Ortalama 2-3 gün süren bu ağrılar vücudunuzun ve kaslarınızın oldukça iyi çalıştığını göstermektedir.

Spor sonrası bir sonraki gün evde dinlenecek zaman varsa veya işiniz,  okulunuz ya da yapmanız gereken herhangi meşguliyetiniz yoksa kas ağrılarını atlatmak daha kolay ve keyifli olabilmektedir. Tavsiye olarak ilk zamanlarda vücudunuzu çok fazla ağır kaldırmamak ve dinlenerek geçirmek daha iyi olacaktır.

Spordan sonra oluşan ağrı nasıl geçer?

Bu tarz ağrılar olmasının olmasının nedenine bakıldığı zaman; mikronluk kasların yaralanmasının sonucunda ortaya çıkar.

Müsabaka ya da spor yaptıktan sonra  vücudumuzda oluşan bu  ağrıları geçirmenin bir yolu yoktur, eğer böyle bir durumlar karşı karşıya kaldıysak ağrılarımızın geçene kadar spor yapmamak daha iyi olacaktır  çünkü ciddi yaralanmalara olanak sağlamaktadır.

Spor yaptıktan sonra  oluşan ağrılar aslına bakacak olursak bir açıdan faydalıdır bu ağrılar geçtiği zaman daha çok kas lifiniz olacaktır yani işte o arzuladığınız kaslı bir vücuda bu şekilde antrenmanlar yaparak sahip olabilmekteseniz.

Vücut geliştirme sporu ile ilgileniyorsanız antreman sonrası ilk zamanlarda vücutta ağrılar daha fazla olabilmekte ise de spora daha yeni başlayan biri iseniz daha fazla ağrı ve acı çekmekteyken düzenli spor yapan kişi ise daha az hatta bazı durumlarda yorgunluk dışında bir acı çekmesi olmamaktadır

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.