Srebrenitsa Katliamı sergiyle anılıyor

Srebrenitsa Katliamı sergiyle anılıyor

Pendik Belediyesi Bosnalı Müslümanların 1995 yılında yaşadığı katliamı düzenlediği sergiyle bir kez daha gözler önüne seriyor. Gazipaşa Meydanı’nda açık havada düzenlenen sergide katliamda yaşanan acılar, fotoğraflarla anlatılıyor. Fotoğraflar arasında toplu mezarlar, yakınlarını kaybedenlerin gözyaşları ve Aliya İzzetbegoviç’in dua ederken çekilmiş fotoğrafı da yer alıyor. “Srebrenitsa Fotoğraf Sergisi” önümüzdeki cuma gününe kadar ziyarete açık kalacak.

8 bin 372 kişi acımasızca katledildi

Bosna Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa'nın 11 Temmuz 1995'te Ratko Mladic komutasındaki Sırp birliklerce ele geçirilmesinin ardından 8 binden fazla Boşnak sivil hunharca öldürüldü, Srebrenitsa ve civarındaki yerleşimlerden en az 8 bin 372 kişi acımasızca katledildi, çok sayıda aile evlerinden sürgün edildi. Avrupa'da İkinci Dünya Savaşı'nın ardından en büyük insanlık trajedisi olarak nitelendirilen katliam Srebrenitsa soykırımı olarak nitelendiriliyor.

tjo8hewwj6fp0ge3vlzssuuc.jpg

zuqpn3j5hyygzfm7hdlgbec0.jpg

bxuugIfotryaiqddgtz8qp3j.jpg

alfjcjupozrgszx7ybw3siyI.jpg

7cwanxe6kv2pqqz4uimtfhe0.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.