STAJYER ÖĞRENCİLERE KURUM İÇİ ADAPTASYON VE İŞ SAĞLIĞI - GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

STAJYER ÖĞRENCİLERE KURUM İÇİ ADAPTASYON VE İŞ SAĞLIĞI - GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

26 Eylül 2022

Küçükçekmece Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü stajyer öğrencilerin kurum içi adaptasyon ve uyum sürecini hızlandırmak amacıyla Belediye Başkanlık binası Çok Amaçlı Salonu’nda ‘Kurum İçi Adaptasyon ve İş Sağlığı Güvenliği Eğitimi’ düzenledi.

Görevli personelin mesleki ve kişisel gelişimine katkı sağlamak amacıyla belirli periyotlarda düzenlenen kurum içi eğitimler bu kez stajyer öğrenciler için gerçekleştirildi. İki günlük eğitim boyunca öğrencilere; kurumsal yapı, müdürlüklerin görev ve yetkileri, uyulması gereken kurallar, çalışma mevzuatı, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları anlatıldı. Ayrıca acil durum önlemleri, meslek hastalıkları, iş kazaları, iş sağlığı ve güvenliği gibi konularda ayrıntılı bilgiler verildi. Çok sayıda stajyerin katıldığı seminer sonunda anlatılan konular hakkında yazılı test uygulaması yapıldı.

‘’Amacımız iş kazalarına neden olan tehdit ve riskleri ortadan kaldırmak’’

Küçükçekmece Belediyesi A sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Yakup Yıldız,  ‘’Amacımız iş kazalarının azaltılması ve ortadan kaldırılması, İş Sağlığı ve Güvenliği bilincinin oluşturulmasıdır. Meydana gelen iş kazaları çoğunlukla personel kaynaklı oluyor. Stajyer öğrencilerimizin çoğu da ilk kez iş tecrübesi ediniyor ve dolayısıyla bu konulara hâkim olmaları gerekiyor. Bu sebeple onları iş güvenliği hakkında bilgilendirmek ve iş sağlığı ve kültürü bilinci oluşturmak çok önemli. Ayrıca onlara kurumsal bilgilendirme yaparak adaptasyon süreçlerini hızlı bir şekilde tamamlamalarını da sağlıyoruz’’ dedi.

x35dzeahu4wc2aggqvIbrr0l.jpg

ncpmfrItdqu4cslvfxa8kzid.jpg

vjduoinrlebkf8ymqn2tfwlx.jpg

9e7fom5xy2h0bnn3zu4pjxzc.jpg

4o6dhkrnlriuqh8skcq7egam.jpg

k6hea9jsgny1ibtu0m2jwz3w.jpg

tnlwf75k6eipybnbl2xqvIv3.jpg

pl1nukjjfuwcgeaymxt5deis.jpg

wn9jk7wibr1sagyvxcae25lt.jpg

qdwl9fsk0rfhjmag6s7onc3v.jpg

cipwop9nuz2zyhdjhl0e4gnr.jpg

foInrkigulhwn1j6w94eotlx.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.