Su Tüketim Miktarı Geçen Seneye Göre 25 Bin Ton Arttı

Su Tüketim Miktarı Geçen Seneye Göre 25 Bin Ton Arttı

 

“Suyu boşa harcamayalım, geleceğimize sahipçıkalım.”

 

Adana Suve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), son yılların en sıcak ve kurak günleriyaşanırken, suyun etkin ve tasarruflu kullanılması konusunda vatandaşlaraçağrıda bulundu.

ASKİÇevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı İçme Suyu Arıtma ŞubeMüdürlüğü’nden alınan verilere göre bu yılın yaz aylarında gerçekleşen sutüketim miktarı, geçtiğimiz yıla kıyasla günlük 25 bin ton artış gösterdi. Havasıcaklıklarının olağanüstü artış gösterilmesiyle birlikte su tüketim miktarıbazı günlerde 500 bin tonu aşmaya başladı.

SUYUETKİN VE VERİMLİ KULLANALIM

Konuyailişkin ASKİ tarafından yapılan açıklamada, yakın gelecekte yaşanabilecek susıkıntısına dair su kullanımı noktasında bilinçli davranılması gerektiğinedikkat çekildi.

Açıklamadaşu ifadelere yer verildi: ‘’Artan su ihtiyacına karşın kaynakların aynı orandaçoğaltılamaması insanlığın gelecekte yaşayacağı en önemli sorunlardan birihaline gelecek. Adana, su kaynakları bakımından ‘şimdilik’ yeterli bir bölgeolmasına rağmen, küresel ısınma, kuraklık ve suyun bilinçsiz kullanımıylabirlikte su sorunu yaşayacaktır. Evimizde, iş yerimizde, günlük yaşantımızdaalacağımız küçük önlemlerle dahi çevremize ve gelecek nesillere büyük bir katkısağlamaktayız. Su tasarrufu sadece kişisel değil, ülke ve dünya çapında önemlibir önlem, büyük bir adımdır. Lütfen suyumuzu boşa harcamayalım, etkin ve verimlikullanalım. Hep birlikte geleceğimize sahip çıkalım.’’

ASKİ,DÜNYA STANDARTLARINDA İÇME SUYU SAĞLIYOR

Adana Suve Kanalizasyon İdaresi, Çatalan İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde vatandaşlarasağlıklı ve kaliteli su temin ediyor. Tam otomasyon ile işletilen arıtmatesisinden çıkan ve musluklardan akan sudan günlük numuneler alınıyor ve sukalite parametre analizleri ile değerlendirmeler yapılıyor. Vatandaşlarailetilen suyun ulusal ve uluslararası standartları sağlaması noktasında gereklitüm analiz ve ölçüm çalışmaları prosedüre uygun şekilde titizliklegerçekleştiriliyor.

BaşkanZeydan Karalar’ın göreve gelmesiyle birlikte Çatalan İçme Suyu ArıtmaTesisi’nde birçok yenilik ve detaylı bakım- onarım çalışması yapıldı. Bukapsamda 20 adet filtre, klor kolektörü ve klor hattındaki evaporatörler değiştirildi; klorboruları ve klorinatörlerin içyapıları yenilendi. Ayrıca klorinatörlerinyerleşim dizaynlarında değişiklik yapıldı.

Yüksekkaliteli ve son derece sağlıklı olan Çatalan suyunun uzun yıllar boyuncasorunsuz kullanılabilmesi için vatandaşların bilinçli yaklaşımı ve tasarruflutüketimi büyük önem arz ediyor.

 

ixcw1str6nvagql5wmuqegnb.jpg

khoed6ojk9m7c3wxpv1bil8y.jpg

2mknvgcjpy8wjyofxqIbe0ne.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.