ŞUBAT AYI KÜLTÜR SANATLA ISINIYOR

ŞUBAT AYI KÜLTÜR SANATLA ISINIYOR

Ataşehir Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri, yeni yılda da tüm hızıyla devam ediyor. Şubat ayında birbirinden farklı ve..

Ataşehir Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri, yeni yılda da tüm hızıyla devam ediyor. Şubat ayında birbirinden farklı ve renkli 29 kültür sanat etkinliği düzenlenecek. Konserden tiyatroya, söyleşiden seminere kadar pek çok etkinliğin yer aldığı ay boyunca ünlü sanatçılar Ataşehirlilerle buluşacak.

Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi Halk Müziği Korosu, 2019 sezonunun ilk konserine çıkıyor. Topluluk 2 Şubat Cumartesi günü saat 19.00’da MSKM’de zengin repertuvarıyla halk müziği tarihinin önemli eserlerini seslendirecek.

Şubat ayında Ataşehirliler film gösterimleriyle keyifli vakit geçirecekler. İlk film gösterimi 8 Şubat Cuma günü MSKM’de yapılacak. Yönetmenliğini Cengiz Özkarabekir’in yaptığı “Yücel’in Çiçekleri” isimli belgesel film dönemin efsane Milli Eğitim Bakanı Hasan Âli Yücel ve İlköğretim Genel Müdürü İsmail Hakkı Tonguç’un yaşam hikayeleri üzerinden, zorluklara ve tehditlere aldırmadan uyguladıkları ve başarılı oldukları Köy Enstitüleri’ni anlatıyor.

15 Şubat Cuma günü ise “Eski Evler ve Karayemişler” isimli belgesel film gösterimi MSKM’de sinemaseverlerle buluşacak. Mevsimleri takip ederek ilerleyen film, eski evleri ve onları saran karayemişleri, Karadeniz’in rengarenk olan peyzajları, insanları, dilleri ve gelenekleriyle birlikte ortaya seriyor.

MSKM Rıfat Ilgaz Kitaplığı'nda Edebiyat Akşamları etkinliğinde, Şubat ayının konuğu editör-yazar Sedat Demir olacak. 22 Şubat Cuma akşamı Sedat Demir ile Hasan Ali Toptaş'ın 2009 Orhan Kemal Roman Ödülü’ne layık görülen “Uykuların Doğusu” isimli romanı kitapseverlerle birlikte konuşulup, yorumlanacak.

Konserler bölümünde ise; Ataşehir Belediyesi Anadolu Halk Müziği Korosu bu yılın ilk konserinde Ataşehirlilerle buluşacak. 2012 yılında kurulan koro; Anadolu ve çevresinin müziğini tanımak, tanıtmak ve yaşatmak için çalışmalarını düzenli bir şekilde sürdürüyor. Koro şefi Ahmet Yakup Yıldız ile faaliyetlerini yürüten koro, 65 kişilik kadrosuyla yurdun dört bir yanından halk ezgilerini 23 Şubat Cumartesi akşamı MSKM’de seslendirecek.

Ataşehir Belediyesi’nin salon tahsis protokolü kapsamında gerçekleştirdiği salon kiralama etkinliklerinde 2 konser gerçekleşecek. 12 Şubat’ta Nusret Yılmaz Türk Müziği Korosu, 22 Şubat’ta da Semra Türel TSM Korosu müzikseverleri MSKM’ye davet ediyor.

Tiyatronun büyülü perdesi şubat ayında Ataşehirliler için açılacak

Şubat ayında MSKM 3 tiyatro oyununa ev sahipliği yapacak. 17 Şubat Pazar günü Okan Üniversitesi Konservatuvarı Kabare Bölümü tarafından “Aşk Olsun” isimli oyun tiyatroseverlerle buluşacak.  20 Şubat Çarşamba günü Tiyatro Ankara tarafından “Fikriye & Latife – Kurtuluşun ve Kuruluşun Hafızası” isimli oyun, 21 Şubat Perşembe günü ise Tiyatroevi tarafından “Çirkin” isimli oyun sahnelenecek.

Pazar Sohbetleri

Pazar Sohbetlerinde, Gülşah Elikbank, Dr. Alper Hasanoğlu, Dr. Agah Aydın, 10 Şubat Pazar günü “Aşıklar Gece Ölür” başlıklı bir söyleşi programıyla MSKM’de Ataşehirlilerle bir araya gelecek.

24 Şubat Pazar günü Neredesin Firuze, Hacivat-Karagöz Neden Öldürüldü, Filler ve Çimen gibi filmleriyle tanınan ünlü oyuncu-yönetmen Ezel Akay “Hikâye Anlatıcılığının Altın Çağı” isimli bir söyleşi programıyla Neşet Ertaş Kültürevi’nde sevenleriyle bir araya gelecek.

Seminer, Sergiler ve Söyleşiler sanatseverleri bekliyor

İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği’nin düzenlediği  “İFSAK - Ataşehir Fotoğraf Buluşması” isimli serginin açılışı 3 Şubat Pazar günü Cemal Süreya Etkinlik Merkezi’nde yapılacak. Sergi 9 Şubat gününe kadar ziyaretçilerine açık olacak.

Seminer etkinlikleri kapsamında Neşet Ertaş Kültürevi'nde 16 Şubat Cumartesi günü İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Şükrü Çoruk “İşgal İstanbul’unda Sosyal ve Kültürel Hayat” isimli bir seminer programı düzenleyecek.

Söyleşi etkinlikleri bölümünde ise Jülide Özçelik ve Başak Yavuz “Caz Üzerine Konuşmalar” isimli bir söyleşi programını 9 Şubat Cumartesi günü saat 16.00’da Neşet Ertaş Kültürevi’nde gerçekleştirecek.

Armağan Portakal ve Banu Tozluyurt “2 Kadın Anadolu’da” isimli söyleşi etkinliğine 13 Şubat Çarşamba günü saat 20.00’da Düştepe Oyun Müzesi’ne Ataşehirlileri davet ediyor.

Ferhatpaşa Bilim Sanat Merkezi’nde 17 Şubat Pazar günü saat 13.00’da ise Doç. Dr. Alev Yalçınkaya tarafından “Aile ve Çocuk Söyleşileri” isimli bir söyleşi programı gerçekleştirilecek.

Ahmet Telli Çocuk ve Halk Kütüphanesi Anıl Mert Özsoy’u 23 Şubat Cumartesi günü saat 14.00’da “Yeniden Deniz Olmak” isimli söyleşi programıyla ağırlıyor.

Çocukların tiyatro ve sinema keyfi sürüyor

Çocuk tiyatroları kapsamında; Mustafa Saffet Kültür Merkezi Halit Akçetepe Sahnesi'nde Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Bölümü tarafından “Odamdaki Oyuncaklar” ile Fabrika Sanat tarafından "Koşkoş ve Ejderha" isimli oyunlar sahnelenirken; Cemal Süreya Etkinlik Merkezi'nde ise Çocuk Kalp Vakfı Tiyatrosu tarafından “Kalp Sağlığı Çocukluktan Başlar” ve Tiyatro Yeni Çizgi tarafından “Aslan Kral Kocadiş ile Tırmık” isimli oyunlar gösterilecek.

Düştepe Oyun Müzesi’nde atölyeler Ataşehirli çocukları bekliyor

Düştepe Oyun Müzesi'nde hafta sonları çocuklar için hazırlanan atölyelerde; Benim Akvaryumum Atölyesi, Ağaç Tasarımı Atölyesi, Çim Adam Yapımı Atölyesi Ataşehirli çocukları bekliyor.

Yetişkinler için Atölye Zamanı

7-14-21-28 Şubat tarihlerinde Ferhatpaşa Gençlik Merkezi’nde Yazar-Çevirmen Fuat Sevimay “Edebiyata Başka Bakış” adıyla atölye programı düzenliyor. Birbirinden değerli yazarların unutulmaz eserlerini başka bir bakış açısıyla yorumlayan Fuat Sevimay Ataşehirliler için keyifli bir atölye programı vaat ediyor.

Eğitmen Oytun Çölok tarafından “Gelecek Dizayn Atölyesi” 7 Şubat- 28 Mart tarihleri arasında her Perşembe günü Neşet Ertaş Kültürevi’nde düzenlenecek.

Düştepe Oyun Müzesi’nde 7 Şubat Perşembe günü “Kapı Süsü Yapımı” atölyesi, 21 Şubat Perşembe günü ise “Mum Yapımı” atölyesi yapılacak.

 

ETKİNLİK KİTAPÇIĞINA ULAŞMAK İÇİN BURAYI TIKLAYINIZ!

 

Bilgiler:

*Etkinlik biletlerini, ilgili birim gişelerinden haftanın her günü 10.00 - 20.00 saatleri arasında temin edebilirsiniz.

*Etkinlikler için bilet alma kotası kişi başı 2 bilet ile sınırlıdır. (Belediyenin kendi düzenlediği etkinlikler için geçerlidir.)

*Programda belirtilen ‘‘Özel Organizasyon’’ ifadesi, Ataşehir Belediyesi’nin salon tahsis protokolü kapsamında gerçekleştirdiği salon kiralama etkinlikleridir


Kaynak: Ataşehir Belediyesi




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.