Şükrü Genç, incelemeler adil olmalı

Şükrü Genç, incelemeler adil olmalı

Sarıyer Belediye Başkanı eleştirilen özel kalem harcamalarına açıklık getirdi..

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, belediye meclisinde yaptığı konuşmada özel kalem müdürlüğü harcamalarıyla ilgili açıklama yaparken, ilgili kurumlar tarafından belediyede yapılan denetim ve incelemelere de atıfta bulundu ve, “Tabiki incelemeler, denetlemeler olacak.. Tabiki biz de olmasından yanayız ama bu inceleme ve denetlemelerin de aynı şekilde bütün kurumlarda olması gerektiği gibi adil olmasından yanayız” dedi.

Sarıyer Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü bütçesinden yapılan harcamaların yüksek olduğu yönündeki eleştiriler nedeniyle konuyla ilgili açıklama yapma gereği duyan Başkan Şükrü Genç şunları söyledi:

“CENAZE EVLERİNE İKRAM GÖNDERİYORUZ”

 “Özel kalem harcamaları, özellikle özel kaleme yani başkana veya başkanın çevresine yapılan harcamalar değil. Biliyorsunuzki biz bir gelenek başlattık. Bu gelenek bizim toplumumuzun bir geleneğinin belediyede tezahür etmesidir. Biz, vefat eden tüm yurttaşlarımızın cenazelerine destek olunması anlamında cenaze evlerine, dışarıdan da misafirler geleceğini gözönünde bulundurarak bir takım ikramlar gönderiyoruz. Bunu hemen hemen her gün ve her cenaze evi için yapıyoruz. Eksra harcamaların büyük bölümü buna yapılıyor. Bir gazetecinin yazmasıyla, özel kalem bütçesi toplam şu kadar, bunu on ikiye böleyim ayda bu kadar, otuza da böleyim günde bu kadar deyip, düz mantıkla yaklaşılmasının ve burdan bir ipucu elde edilmeye çalışılmasının doğru olmadığını özellikle söylemek istiyorum.

Herşey ortada. On yıldır başından itibaren neler yapıldığı da ortada, neler yapılmaya çalışıldığı da. Ancak zaman geldiğinde tasvip etmememe rağmen bazı doğrudan teminlerin ihale kapsamına alınmadan yine özel kalem üzerinden yapılmak zorunda olduğu da bir gerçek.

Burası bir kurum ve bu kurumda da herkes var. Başta meclis var, meclisin kararları var, çalışan bürokratlarımız var, meclis üyelerinin içinden belediye başkan yardımcısı arkadaşlarımız, bağlı müdürlükler, alanda paydaşlarımız, sivil toplum kuruluşları var. Olayı çok dar bir kapsama sokmak doğru değil. Bizler artık belli bir yaşın üstüne geldik. Bir de devlet görevi yapıyoruz. Herşeyin bir ağırlığının, öneminin olması gerekiyor. Herkes her birşeyi söyleyebilir ama herkes her birşeyi söylüyor diye yola çıkarsak ülkemizin şuanda içinde bulunduğu sıkıntıları hiçbir şekilde atlatamayız.

“DENETLEMELER BÜTÜN KURUMLARDA ADİL OLMALI”

Önemli olan mevcut durumun analizini yapacağız, bu sorunlar nerden kaynaklandıysa onun analizini yapacağız, kaçıran musluklar varsa onların tamiratını yapacağız veya havuzun dibinden kaçak varsa onlara bakacağız. Ama sonrasında önemli olan hangi siyasi parti iktidar olursa olsun ülkemizin şuanda içinde bulunduğu sıkıntıdan kurtulabilmenin ve gerçekten normal yaşama dönebilmenin şartlarını oluşturmamız lazım. Biz de elimizden geldiğince devletin bir kurumu ve ben de seçilmiş başkanı olarak tüm arkadaşlarımızla beraber bunu yapmaya çalışıyoruz. Bunun gayreti içindeyiz. Tabiki incelemeler, denetlemeler olacak.. Tabiki biz de olmasından yanayız ama bu inceleme ve denetlemelerin de aynı şekilde bütün kurumlarda olması gerektiği gibi adil olmasından yanayız.

Şükrü Genç, Şükrü Genç sarıyer, sarıyer haberleri, sarıyerde denetim, şükrü genç aday oldu, şükrü genç sarıyer de

Şükrü Genç, Şükrü genç kimdir, Şükrü genç nereli, Şükrü genç sarıyer, Sarıyer yerel basını, sarıyer basını, şükrü genç chp, şükrü genç aday oldu, chp şükrü genç, şükrü genç nereli, şükrü genç ne iş yapar, şükrü genç mesleği nedir,istanbul ses sarıyer, ismail erdem,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum