Şükrü Kaya Kayıkçı Koşusu'nu Rabatto kazandı

Şükrü Kaya Kayıkçı Koşusu'nu Rabatto kazandı

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak gerçekleştirilen mücadele, 1500 metre mesafe üzerinden sentetik pistte yapıldı.

2022 yılı Şükrü Kaya Kayıkçı Koşusu'nu, Fuat Başaran'ın sahibi ve yetiştiricisi olduğu Rabatto (Kaneko - Lady Caroline / Sri Pekan) jokeyi Mert Gökalp Arslan idaresinde kazandı. Gülşen Topbaş'ın antrene ettiği 4 yaşındaki doru erkek safkanın bu birinciliği kariyerinin dördüncü galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

Merhum Şükrü Kaya Kayıkçı adına koşulan mücadelede Regamour (Approve - Marivi / Manila) ikincilik elde ederken, Raul (Mendip - Red Zeyteen / Victory Gallop) üçüncü, Lex Tallionis (Three Valleys - Dolores / Exceed And Excel) dördüncü, Grand Treasure (Exaggerator - Sure Peg / Arch) da beşinci olarak pistten ayrıldı.

Koşunun galibi Rabatto için bitiriş derecesi 1.31.39 olurken, farklar Boyun - 1,5 Boy - 1/2 Boy - 1 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına antrenör Gülşen Topbaş'a kupasını merhum Şükrü Kaya Kayıkçı'nın oğlu Mehmet Kayıkçı verdi.

Törene Yönetim Kurulu Üyemiz Yüksel Göktürk ve davetliler de katıldı.
 

Şükrü Kaya Kayıkçı

1933 yılında İstanbul'da doğan Şükrü Kaya Kayıkçı, Galatasaray Lisesi'nden mezun oldu. 1960 yılından itibaren at sahipliği ve yetiştiricilik yapan Kayıkçı, birçok başarıya imza attı. Gökay I ve Ahmet isimli atlarıyla çeşitli kupalar kazandı. Gökay I isimli Arap atı, aygır olarak da yetiştiriciliğe hizmet verdi. 2004 yılında vefat eden Şükrü Kaya Kayıkçı'yı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.


 

v0psl1krrzbway2wggmdqjuf.jpg

940wImox6c8uf2w7snaxzvhy.jpg

1egathonwsqc5yfxIa24kzem.jpg

e6p9ogjir5l1gIxsyzlmnpfk.jpg

dife6zlkmr05jzcmpjex3sfy.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.