SULTANAHMET'TE İŞGAL EDİLEN ALAN HALKA KAZANDIRILIYOR

SULTANAHMET'TE İŞGAL EDİLEN ALAN HALKA KAZANDIRILIYOR

İstanbul'un en önemli tarihi alanlarından Sultanahmet’te bulunan kafe ve restoranlar tarafından işgal edilmiş ve mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne

İstanbul'un en önemli tarihi alanlarından Sultanahmet’te bulunan kafe ve restoranlar tarafından işgal edilmiş ve mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ait 2 bin metrekarelik alan tekrar halka kazandırılıyor. İBB ekipleri, kafe ve restoranlara ait çeşitli yapıları sökmeye başladı.

Sultanahmet semtinde Yerebatan Sarnıcı'nın tam karşısında İBB'ye ait alan ticari amaçlıçeşitli işletmeler tarafından işgal edilmişti. Bu alanları yeniden halka kazandırmaya karar veren İBB, çeşitli kafe ve restoranlara ait yapıları sökmeye başladı. Kurul onaylı projesine aykırı olarak yapılan 5 metre çapında üzeri branda ile kapatılan üç adet demir profil, parkı yoldan ayıran raylı sistemli demir kapı, ana giriş kapısı, giriş kısmında bulunan büfe ve pergola altında oturma grubu olarak oluşturulan beton platformlar yıkıldı. 

Görüntü kirliliğine neden olan yapıların sökülmesinden sonra yaklaşık 2 bin metrekarelik alan park yapılarak halka kazandırılacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.