‘SÜSLÜ KADINLAR’ BEYLİKDÜZÜ’NDE PEDAL ÇEVİRDİ

‘SÜSLÜ KADINLAR’ BEYLİKDÜZÜ’NDE PEDAL ÇEVİRDİ

Beylikdüzü’ndeki kadınlar, kadınların toplumda daha fazla görünür olmasını sağlamak ve güvenli bisiklet altyapısının oluşturulmasına dikkat çekmek için ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’ etkinliğinde bir araya geldi. Beylikdüzü Belediyesi’nin desteğiyle “Dünya Otomobilsiz Kentler Günü” nde gerçekleşen etkinlik 200 şehir ve 32 ülkede eş zamanlı olarak yapıldı.

32 ülke ve 200 şehirde kadınların toplumda daha fazla görünür olmasını sağlamak ve güvenli bisiklet altyapısının oluşturulmasına dikkat çekmek amacıyla bu yıl onuncusu düzenlenen ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nun Beylikdüzü ayağı, Yaşam Vadisi’nde gerçekleşti. Beylikdüzü Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen organizasyonda gönüllü kadınlar etkinliğe, rengârenk kıyafetleri ve süsledikleri bisikletlerle destek verdi.

“Slogan atmadan herhangi bir pankart açmadan dikkat çekmenin yollarını arıyoruz”

Bisikletin günlük hayatın bir parçası olmasına dikkat çekmek için etkinliği düzenlediklerini ifade eden Beylikdüzü Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Organizatörü Özgen Kaplan, “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, 2013 yılında 2 gönüllü kadın tarafından başlatılan pozitif bir eylemdir. Amacımız toplumda kadının daha görünür olmasını sağlamak ve güvenli bisiklet altyapısının oluşturulmasına dikkat çekmek. Bunu pedallarımızla ifade ediyoruz. Niye süslüyüz? Dikkat çekmek amacıyla, slogan atmadan herhangi bir pankart açmadan dikkat çekmenin yollarını arıyoruz. Bunu da süslenerek gerçekleştiriyoruz.” dedi.

“Yaşam Vadisi’nde pedallamak çok güzel”

Beylikdüzü’ndeki bisiklet yollarının kendileri için bir avantaj olduğunu söyleyen Kaplan, “Yaşam Vadisi’nde pedallamak çok güzel. Vadi zaten harika ve yemyeşil bir yer. Avrupa’daki herhangi bir şehirdeki kadınlar gibi işimize giderken bisiklete binebilmeliyiz. Beylikdüzü bu açıdan çok avantajlı bir yer. Yollarımız büyük ve güzel. Avrupa’daki şehirler gibi bisiklet yollarımız var.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.