Sütlüce Sahili'nde Dragon boat yarışması

Sütlüce Sahili'nde Dragon boat yarışması

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı 91’inci yıldönümünde İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği tarafından Sütlüce Sahil’de gerçekleştirilen Haliç Dragon Bot yarışları ile kutlandı.

Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte konuşan Başkan Demircan, “İstanbul’un boğazını, Haliç’ini, Marmara’sını, Karadeniz’ini sevdirmeye yönelik aktivitelere bu sene birlik olarak girmeye karar verdik. Hedefimiz gençliğe su sporlarını ve denizi sevdirmek.” dedi.

Türkiye’deki liman kullanımının ve Türk kara sularındaki ticaretin Türk vatandaşları tarafından yapılmasını sağlayan Kabotaj Kanunu’nun yürürlüğe girdiği tarih olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Sütlüce Sahil’de gerçekleştirilecek bir birinden güzel etkinliklerle katlandı. İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği tarafından gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında 33 takımın katılımıyla Dragon Boat yarışları düzenlendi. Renkli görüntülere sahne olan kutlamalara Beyoğlu Belediyesi ve İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile birlikte çok sayıda sporcu yakını ve vatandaşlar katıldı.

Yarışmacılarım mücadlesi havadan görüntülendi

Sütlüce Sahilinde ilki düzenlenen Haliç Dragon Bot Yarışları Başkan Ahmet Misbah Demircan’ın verdiği start ile başladı. Birinci olabilmek için kürek çeken sporcuların mücadelesi nefesleri kesti. Sıralama yarışlarında mücadele eden sporcuların dereceye girebilmek için mücadeleleri renkli görüntüler oluşturdu. Sporcuların kıyasıya mücadeleleri ise havadan görüntülendi. Günün sonunda düzenlenen ödül töreni ile dereceye giren spor takımları madalya ve kupanın yanı sıra para ile ödüllendirildi.

Denizlerde ne kadar güçlü olarak 

Beyoğlu Belediyesi ve İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Misbah Demircan programda yaptığı açıklamada, “İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği olarak İstanbul’un boğazını, denizini temiz tutarak gençlere sevdirmek istiyoruz. 1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayramının da hedefi Türkiye’de denizi, deniz sporlarını, denizin varlığını, ülkemiz açısından ne kadar kıymetli olduğunu ve denizlerde ne kadar güçlü olursak ülkemizin o kadar güçlü olacağını anlatmaya yöneliktir.” dedi.

Hedefimiz gençliği sporların sevdirmek

Başkan Demircan, Özellikle İstanbul’un boğazını, Haliç’ini, Marmara’sını, Karadeniz’ini sevdirmeye yönelik aktivitelere bu sene birlik olarak girmeye karar verdik. Böylelikle geleneksel mekan olan Haliç’te bu yarışları 33 takımla bu sene startını verdik ve yarışmalar tertipledik. Hedefimiz gençliğe su sporlarını ve denizi sevdirmektir. Ayrıca deniz ticaretiyle uğraşmanın bireysel hayatımızla ülkemize ne büyük fırsatlar getirdiğini altını çizmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Dragon bot yarışları sporculardan tam not aldı

Bu yıl ilki düzenlenen Haliç Dragon Bot Yarışlarına spor takımları yoğun ilgi gösterdi. 4 kategoride ve 8 kulvarda yapılacak olan yarışlar ve etkinlikler sporculardan tam not aldı. Yarışlarda iddialı olduklarını söyleyen yarışmacı Fatih Esen, “Yaklaşık 3-4 yıldır dragon yarışlarına katılıyoruz. Daha önce yapılan yarışlarda birçok başarılarımız var. Bugün burada da yarışmaya geldik, umarım güzel bir yarış olur. Herkese başarılar diliyorum. Etap olarak biraz kısa ama güzel olacak. Daha önceki yarışlarda 5 kulvarla yarışıyorduk, burada 8 kulvarda yarışacağız” diye konuştu.


Kaynak: istanbulajansi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.