Suyun “Akış”ı kumaşa yansıdı, giysiler tuvale dönüştü

Suyun “Akış”ı kumaşa yansıdı, giysiler tuvale dönüştü

Maltepe  Belediyesi Prof. Dr.Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde Doktor Öğretim Üyesi Nursen Geyik Değerli’nin “Akış” isimli kişisel giysi, tasarım sergisine kapılarını açtı.  

Nişantaşı Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı, Doktor Öğretim Üyesi Nursen Geyik Değerli’nin “Akış” isimli üçüncü kişisel sergisi Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açıldı. Eserlerini hazırlarken sudan ilham aldığını ifade eden Değerli, “Su berakktır, saflık, simgelik ve barış simgesidir, uyumludur. Her koşulda bulunduğu ortama uyum sağlar ve akıştadır. Bu sergide de su gibi akan kumaşlar, sudan ilham alan mekanlar, manipülasyon teknikleriyle birlikte giysilere dönüştü. Sergide yer alan giysiler üç boyutlu tuval haline geldi.” dedi.

DERİN DENİZLERİN RENKLERİ GİYSİLERE İŞLENDİ

Değerli, sergide yer verdiği siyah ve beyaz renklerle gece ve gündüzü, hayatı ve  suyun zamansızlığını eserlerine yansıttığını paylaşarak “Giysilerde dağların yüksek kesimlerindeki mineralleri temsil eden renklere, biçimlere, mercanları simgeleyen kızıl renklere, derin denizleri, su dalgalarını yansıtan renklere, formlara yer verdim. Giysilerin yakasındaki biyeler de akışı simgeliyor.” diye konuştu. Serginin açılışında Değerli’ye, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç adına hayat ağacı desenli el yapımı tabak hediye edildi. Değerli, Türkan Saylan’ın isminin verildiği kültür merkezinde sergi açmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. “Akış” başlıklı sergi, 7 Ekim’e dek Galeri Maltepe’de sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.


 

Tarih : 27.09.2022 Haber Fotoğrafları

zsfxvbb1yzetug35eIran79i.jpg

rspaptgnduqtvz5bikbo74r3.jpg

axgkesctedmtvnadl2vhffzu.jpg

0ocuf4e8z3sadpvqrnno7xhm.jpg

a7tmdpoaclwvg8dszrz5evrj.jpg

ef1rbxg2smrp8lfbjh0tnqiw.jpg

zysrkb8265c47lwvq3nmbwdm.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.