TAKSİM EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ÇALIŞANLARINDAN CERRAHPAŞA PROTESTOSU

TAKSİM EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ÇALIŞANLARINDAN CERRAHPAŞA PROTESTOSU

Riskli yapı olduğu gerekçesiyle boşaltılmasına karar verilen İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin bir bölümünün Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne taşınacağının duyurulması üzerine,

Riskli yapı olduğu gerekçesiyle boşaltılmasına karar verilen İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin bir bölümünün Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne taşınacağının duyurulması üzerine, görev yerlerinin değiştirileceğinden endişe duyan hastane çalışanları eylem yaptı. Sağlık çalışanları, "Hepimizde "yarın ne olacak, acaba ben de gönderilir miyim" kaygısı başladı. Elbette ki hastanelerimiz olası bir depreme karşı yenilensin, ama bu yapılırken o hastanelerin içerisinde çalışan bizlerin yaşamları, kurdukları düzenleri ve koşulları göz ardı edilmesin. Biz bu hastanenin sağlık emekçileri olarak, sürekli bir yerlere taşınmak, sürekli yeniden bir düzen kurmaktan yorulduk. Bizler yeniden başka bir hastaneye taşınmak istemiyoruz" dedi.

Depreme dayanıklı olmadığı için tahliye kararı alınan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nin bölümleri farklı hastanelere taşınıyor. Bu çerçevede fakültenin bazı bölümleri de Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne taşınacağının duyuruldu. Bunun üzerine görev yerlerinin değiştirileceğini öne süren Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları eylem yaptı. Hastane çalışanlarının örgütlü olduğu Sağlı ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın (SES) öncülüğündeki eyleme, birçok sağlık örgütü temsilcisi de katıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.