Tanışma Kokteyli dostlukları pekiştirdi

Tanışma Kokteyli dostlukları pekiştirdi

Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında geleneksel olarak gerçekleştirilen tanışma kokteyli bu yılda renkli görüntülere sahne oldu.

 

Büyükçekmece Belediyesi avlusunda yapılan kokteyle festivale katılan 64 ülkenin temsilcileri katıldı.

 

“Kültür sanat eşittir barış demektir”

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin 23 yıldır aralıksız sürdüklerini ve festivalin en önemli amacının dünya barışına ve kardeşliğine katkı sağlamak olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bu sene de 64 ülkeden gelen 1500 sanatçı ile Mimar Sinan Köprüsü üzerinden tüm dünyaya ‘Sevgi Birbirimize, Barış Hepimize' mesajı vereceğiz. Festivale katılan Ukraynalı çocuklar Rusya'dan gelen büyüklerle her gün birlikte yemek yiyorlar. Birbirleriyle şakalaşıyorlar. Bu mesajı hem Rusya'nın hem de bu savaşı durdurma gücü olan dünyayı yöneten platformların duyması lazım. Savaşlar dünya insanına hiçbir şey kazandırmaz ama barış her şeyi halleder. Kültür sanat eşittir barış demektir.”

 

Başkan Akgün’ün konuşmasının ardından festival pastası kesildi. Ülkelerin tanışma kokteyli için hazırladıkları gösterileri sergilemeleri tanışma kokteylini renkli ve coşkulu bir şölene dönüştü.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.