TARIK AKAN ÖLÜMÜNÜN 5'İNCİ YIL DÖNÜMÜNDE ANILDI

TARIK AKAN ÖLÜMÜNÜN 5'İNCİ YIL DÖNÜMÜNDE ANILDI

Yeşilçam'ın usta oyuncularından Tarık Akan, vefatının 5'inci yıl dönümünde kurucusu olduğu Özel Taşİlköğretim Kurumları ve mezarı başında düzenlenen törenlerle anıldı.

Yeşilçam'ın usta oyuncularından Tarık Akan, vefatının 5'inci yıl dönümünde kurucusu olduğu Özel Taşİlköğretim Kurumları ve mezarı başında düzenlenen törenlerle anıldı.

Sanatçı Tarık Akan'ın ölümünün 5'inci yıl dönümündeki ilk anma töreni; kurucusu olduğu Bakırköy Özel Taşİlköğretim Kurumları’nda yapıldı. Okul bahçesinde düzenlenen törende, bir öğrenci, Tarık Akan’ın yaşam öyküsünden ayrıntıları paylaştı. Akan’ın yakın arkadaşı, aynı zamanda Taş Okul'da tiyatro öğretmenliği yapan dramaturg Zuhal Ergen de sanatçıyla ilgili duygularını paylaştı.

Beş yıl önce Haldun Taner Sahnesi'nde düzenlenen cenaze töreni sırasında Fazıl Say’ın piyanosuna eşlik eden yüzlerce insanın söylediği Zülfü Livaneli’nin "Yiğidim Aslanım" şarkısı tüm okul topluluğu ile görüntülü olarak paylaşıldı.

Törende ayrıca bir grup öğrenci Tarık Akan’ın en sevdiği türkü olan "Uzun İnce Bir Yoldayım"ı yorumlarken, sanatçının öğrencilerle çekilmiş fotoğrafları da video kolaj olarak yayınlandı.

Sosyal mesafe kurallarına dikkat edilerek yapılan tören sonrası bir grup öğrenci ile Bakırköy Mezarlığı’na gidildi. Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Akan’ın oğulları Barış ve Özgür Üregül ve okul müdürü Melek Tuzluca da Tarık Akan'ın kabri başındaydı. Gün içinde öğrenciler bahçede Tarık Akan’ın oynadığı kült filmlerden olan Hababam Sınıfı filmini izledi.

Ayrıca "Bence Tarık Akan" başlıklıöğrenci ve öğretmen konuşmalarından oluşan bir kısa film de gün boyu Taş Okul'un bahçesinde izlendi. Bir grup öğrenci, yazar Mustafa Balbay’la, diğer bir grup öğrenci de oyuncu Rutkay Aziz’le konferans salonunda birer söyleşi yaptı.

Tarık Akan’ı baş sayfalarına taşımış gazete sayfalarından oluşan sergi, gün boyu okul bahçesinde izleyici ile buluşurken, 5. ölüm yıldönümüne özel anı defteri de okul bahçesinde yer aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.