TBMM BAŞKANI ŞENTOP, 23 NİSAN PROGRAMINI AÇIKLADI

TBMM BAŞKANI ŞENTOP, 23 NİSAN PROGRAMINI AÇIKLADI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Meclis’te gerçekleşecek 23 Nisan programını açıkladı

Meclis Genel Kurulu’nun saat 14.00’de özel gündemle toplanacağını belirten Şentop, tebrikleri kabul töreninin ise salgın nedeniyle gerçekleştirilmeyeceğini bildirdi. Şentop, 23 Nisan akşamı saat 21.00’de bütün vatandaşlara evlerinden İstiklal Marşı okumalarına ilişkin daha önce yaptığı çağrıyı da yineledi.

TBMM’de 23 Nisan programı belirlendi. Meclis Başkanı Mustafa Şentop, yaptığı açıklamada, parlamentonun 23 Nisan nedeniyle saat 14.00'te özel gündemle toplanacağını, her yıl düzenlenen tebrikleri kabul töreninin ise koronavirüs salgını nedeniyle gerçekleştirilmeyeceğini bildirildi.

Meclis Başkanı Şentop, 23 Nisan törenlerinin ayrıntıları hakkında şu bilgileri verdi:

“Sabahleyin Meclis’te Atatürk Anıtı’nda başlayan daha sonra Anıtkabir’de, ardından 1920’de açılan ilk meclisteki binamızda programımızı yapacağız. Daha sonra da burada Genel Kurul saat 14.00 de toplanacak.

AZ SAYIDA, KONTROLLÜ KATILIM İSTEDİ  

Bu toplantı daha önce olduğu gibi yine Meclis Başkanı’nın konuşması, parti grupları adına yapılacak konuşmalar ve milletvekillerinin yapacağı konuşmalar ile gerçekleşecek. Yalnız, tabii alınan tedbirler dolayısıyla; Meclis’te daha önce kanun görüşmelerinde de uygulandığı şekliyle milletvekillerinin katılımında hem sosyal mesafeye riayet ederek oturma hem de maske dahil koruyucu tedbirlere riayet etme bakımından dikkat edeceğimiz bir program olacak.  Ben parti grupları ile de görüştüm daha az sayıda kontrolü sağlayacak şekilde arkadaşlarımızın katılacağı bir program olacak. “

VATANDAŞLARI, SAAT 21.00’DE İSTİKLAL MARŞI OKUMAYA ÇAĞIRDI

Salgın nedeniyle Mecliste her yıl geniş katılımla gerçekleştirilen 23 Nisan resepsiyonunun ertelendiğini hatırlatan Şentop, birlik ve beraberlik ruhunu ortaya koymak için vatandaşlara 23 Nisan akşamı, saat 21.00’de evlerinde İstiklal Marşı okumaları çağrısında bulundu.

Televizyon kanallarından İstiklal Marşı’nın tüm Türkiye’de okunması sırasında canlı yayına girmelerini isteyen Mustafa Şentop, kendisinin de bu programa Meclis bahçesinden İstiklal Marşı okuyarak katılacağını duyurdu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.