Tema Vakfı Koşusu'nu Knight Of The Road kazandı

Tema Vakfı Koşusu'nu Knight Of The Road kazandı

3 yaşlı safkan İngiliz taylarına mahsus olarak düzenlenen yarış, 1300 metre mesafe üzerinden kum pistte yapıldı.

2024 yılı Tema Vakfı Koşusu'nu, Nimet Arif Kurtel'in sahibi ve Moz. Org. San. Tic. A.Ş'nin de yetiştiricisi olduğu Knight Of The Road (Bluegrass Cat - Call Me Kim / Tapit) jokeyi Ahmet Çelik idaresinde kazandı. Bilal Şimşek'in antrene ettiği doru tay bu galibiyetiyle yarış hayatındaki 3'üncü birinciliğini elde etmiş oldu.

5 safkanın start aldığı yarışta Baahubali (Halicarnassus - Ateş Girl / Always A Classic) ikinci olurken, Demsey (Daredevil - Epona / Eagle Eyed) üçüncü, El Lord (Marcavelly - Nefes / Royal Abjar) dördüncü ve Private Express (Avery Island - Mahrem / Lion Heart) de beşinci oldu.

Koşunun galibi Knight Of The Road için bitiriş derecesi 1.21.67 olurken, farklar ise Boyun - 5 Boy - 1 Boy - 45 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende kazanan safkanın sahibi adına tayın antrenörü Bilal Şimşek'e plaketini TEMA Vakfı Adana İl Temsilcisi Muzaffer Tümenbatur verdi.

Törene Adana Hipodrom Müdürü Feyyaz Bora Güralp de katıldı.

TEMA Vakfı

TEMA Vakfı, ülkemizin en değerli hazinelerinden birinin toprak olduğunun bilincinde olarak Türkiye’nin 81 ilinde, 1 milyon 100 bini aşan gönüllüsüyle çalışmalarını sürdürmektedir. Vakfın en büyük amacı, topraktan gelen toplumsal barışa inanan, halkla bütünleşen, ülkenin ve dünyanın geleceğinde söz sahibi, gönüllü, bilinçli, öncü, uluslararası ve saygın bir kuruluş olarak yaşamı geleceğe taşımaktır. Vakfın Adana Şubesi ise faaliyetlerine 1992 yılında “Doğu Akdeniz Bölge Temsilciliği” adı altında başlamış olup, 2002 yılından itibaren “TEMA Vakfı Adana Şubesi” olarak çalışmalarına devam etmektedir. İlk kez 2002 yılında Adana Hipodromu’nda düzenlenen TEMA Vakfı Koşusu’nun bu yıl 23.’sü gerçekleşti.
 

eqb6gcwzlhpkcmmi8yofgzhq.jpg

fnexh1wjzpbdlvgtl4rwvsbx.jpg

7e8yznorzgs6trw5ml4acq1x.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.