TEMİZ BİR GELECEK İÇİN AVCILAR’DA YENİ BİR ADIM; MOBİL ATIK GETİRME MERKEZLERİ KURULUYOR

TEMİZ BİR GELECEK İÇİN AVCILAR’DA YENİ BİR ADIM; MOBİL ATIK GETİRME MERKEZLERİ KURULUYOR

Çevre ve ekoloji dostu çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiren Avcılar Belediyesi, atıkların geri dönüşümüne yönelik bir projeyi daha hayata geçirdi.

Sürdürülebilir bir gelecek için atıkların geri dönüşümü konusunda çalışmalar yürüten Avcılar Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü, kentin 5 ayrı noktasına Mobil Atık Getirme Merkezleri kurdu. Çevre kirliliğini önlemek ve geri dönüşümü mümkün atıkları ekonomiye yeniden kazandırmak amacıyla kurulan merkezlere, 7 farklı türde atık bırakılabilecek. Karışık ambalaj (kağıt, karton, cam, metal, plastik), elektronik, bitkisel ve pil türlerindeki atıkları tek noktada toplayan merkezler, halkın kolay ulaşabileceği kentin işlek noktalarına kuruldu.İlçede farklı ebatlarda bulunan ve kentteki ulaşım konforuna sorun teşkil eden büyüklükteki atık konteynerleri ise kaldırdı. 

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli;“ Bu çalışma ile atıkları ekonomiye hammadde olarak kazandırmanın yanı sıra, bu atıkların çöp depolama yerlerinde işgal edecekleri yerlerden tasarruf yapmış oluruz. Ayrıca bu atıkların ve çöplerin çevreyi kirletmesinin ve doğaya zarar vermesinin de önüne geçmiş oluyoruz” şeklinde konuştu.

xif7uoqxvwa92mazbsc3ld48.jpg

wg8o9v54haptxwgyvnpha2uf.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.