TESK BAŞKANI PALANDÖKEN: ESNAFIN KİRA STOPAJI TAMAMEN KALDIRILMALI

TESK BAŞKANI PALANDÖKEN: ESNAFIN KİRA STOPAJI TAMAMEN KALDIRILMALI

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, pandemi sürecinde yüzde 10'a indirilen ancak daha sonra yeniden yüzde 20'ye çıkarılan işyeri kira stopajının esnaf üzerinde

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, pandemi sürecinde yüzde 10'a indirilen ancak daha sonra yeniden yüzde 20'ye çıkarılan işyeri kira stopajının esnaf üzerinde haksız bir yük oluşturduğunu belirterek, "Günümüz ekonomik koşullarında kira stopajı tamamen kaldırılarak esnafımız sırtındaki kamburdan kurtarılmalı. Öte yandan, konutlara getirilen yüzde 25 kira oranı esnafımızın iş yeri kiralarında da uygulanmalı” dedi.

TESK Başkanı Bendevi palandöken, yaptığı açıklamada, elektrik, su, doğal gaz faturaları başta olmak üzere iş yeri kiraları ve işçi giderleri gibi maliyetleri sürekli artan esnaf ve sanatkârlar için daha fazla kolaylık sağlanması gerektiğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.