Tevfik Çelikoğlu Koşusu'nun galibi Ride The Lightning oldu

Tevfik Çelikoğlu Koşusu'nun galibi Ride The Lightning oldu

3 yaşlı safkan İngiliz taylarına mahsus olarak gerçekleştirilen mücadele 2100 metre mesafe üzerinden çim pistte yapıldı.

2024 yılı Tevfik Çelikoğlu Koşusu'nda jokeyi Mehmet Kaya ile start alan, Mustafa Yılmaz'ın sahibi olduğu Ride The Lightning (Torok - Invincible Rock - Divine Light) pistten galibiyetle ayrıldı. Kaya Atçılık Ltd. Şti. yetiştirmesi, Velat Karakuş'un antrenörlüğünü üstlendiği doru tayın elde ettiği bu galibiyet yarış hayatının 6. birinciliği olarak kayıtlara geçti.

İstanbul'da günün kapanış mücadelesi niteliğindeki koşuyu Asmar Dubai ikincilikle noktalarken, Iron Sky üçüncü, Kando dördündü, Komik Komedyen de beşinci sırada yer aldı.

Koşunun galibi Ride The Lightning için bitiriş derecesi 2.09.11 olurken, farklar 5 Boy - 1 Boy - Boyun - 1,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi Mustafa Yılmaz'a kupasını merhum Tevfik Çelikoğlu'nun oğlu, Kulübümüz Asli Üyesi Ali Rıza Çelikoğlu verdi.

Törene Kulübümüz Genel Saymanı Adil Mert Kaya, eski Başkanlarımızdan Ömer Faruk Girgin, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Asli Üyelerimiz ve davetliler de katıldı.
 

Tevfik Çelikoğlu

1958 yılında İstanbul'da doğan Tevfik Çelikoğlu, Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu. Deri sanayi sektöründe faaliyet gösteren Çelikoğlu, 1988 yılından itibaren at yetiştiriciliği yaparak sahalarımızda at koştu. Yetiştirdiği ve koştuğu My Billionaire, Saraylı ve Vezir gibi safkanlarıyla birçok başarılar elde etti. 1998 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli üyesi seçildi. 2011-2014 yılları arasında Disiplin Kurulu Üyeliği görevinde bulunan Çelikoğlu, 2015-2018 yılları arasında Disiplin Kurulu Başkanlığı yaptı. 2021 yılında aramızdan ayrılan Tevfik Çelikoğlu'nu anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

1llu6vwttcIfdsnjv5ph03iy.jpg

sparwofqqx7ltm450s8tujgk.jpg

r51ywnv7igjcwmdlzdugb3fx.jpg

fvih8pobca43gax1qvbf7uhI.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.