“TOPLU TAŞIMADA YENİ GÜZARGAHLAR AÇILMAYA DEVAM EDECEK”

“TOPLU TAŞIMADA YENİ GÜZARGAHLAR AÇILMAYA DEVAM EDECEK”

HBB Ulaşım Daire Başkanı Veysel Cünedioğlu, katıldığı bir TV programında 6 Şubat Depremi sonrası Hatay’daki ulaşımla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

“KAVŞAKLARIN DÜZENLİ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞMASINI SAĞLADIK”

 

Depremin ilk günlerinde personellerinin arama kurtarma çalışmalarına katıldığını vurgulayan Cünedioğlu, ”Depremin ikinci, üçüncü günlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kara Yolları ve diğer kurumlar yardıma geldi. Oluşturduğumuz bir ekiple, arama kurtarma amaçlı kullanılabilecek ve yardımların hızla ulaşabileceği stratejik yolları açmaya başladık. Biz burada hem teknik destek vererek hem de detaylı bilgi paylaşımı yaparak yönlendirmeler yaptık. İskenderun yolu üzerindeki 12 ve Samandağ yolu üzerindeki 8 kavşağın hızlıca, düzenli bir şekilde çalışmasını sağladık. Öncelikli olarak araçların geçişini sağlamak için çalışmalar yaptık.” diye konuştu.

 

“OTOGARIN BAKIM VE ONARIM ÇALIŞMALARINI YAPTIK”

 

6 Şubat Depremi’nde otobüslerin vatandaşların barınması için kullanıldığını, sonraki süreçte de vatandaşların tahliyeleri için ücretsiz olarak hizmet verildiğini belirten Cünedioğlu, “Otogarın bitişiğindeki Ulaşım Dairesi Başkanlığı binasında hizmet vermeye devam ettik. Ayrıca depremde zarar gören otogarın bakım ve onarım çalışmalarının tamamlandık. Otogarımız çok kısa zamanda eskisinden daha güzel, daha modern bir şekilde hizmet vermeye devam edecek.” dedi.

 

“BELEDİYE OLARAK ULAŞIM ESNAFINA YAKIT DESTEĞİ VERİYORUZ”

 

Hatay’da kalan vatandaşları bazı güzergâhlarda ücretsiz olarak taşımaya devam ettiklerini hatırlatan ve deprem sonrası şehirde kalan ve hizmete devam etmek isteyen ulaşım esnafıyla sürekli görüştüklerini belirten Cünedioğlu, “Büyükşehir Belediyemiz, toplu taşıma hizmeti veren otobüslere ve kooperatiflere yakıt desteği verilmesini sağladı. Toplu taşıma esnafına yakıtı biz vereceğiz, alacakları ücret de tamamen kendilerine kalacak şekilde bir destek çalışması başlattık.” bilgisini hatırlattı.

 

“ARZ TALEP OLDUKÇA YENİ GÜZARGAHLAR AÇILACAK”

 

Eğitim öğretim dönemi için ulaşımda yeni çalışmalara odaklanıldığını ifade eden Cünedioğlu,

“Bir tanesi Serinyol hattı olmak üzere bir tanesi de AFAD’dan, havaalanından başlayıp İskenderun yolu üzerinden olacak şekilde 2 hattımız da devreye girecek. Burada artık otobüs saatleri seferleri bir buçuk saatte bir değil de yarım saatte bir olacak. Belki ilerleyen zamanlarda 15 dakikalara düşecek. Arz talep oldukça yeni güzergâhlar açılacak. Yolcu sayısı artıkça sefer sayılarımız da artacak. Vatandaşlarımız iş yerlerine ve kurumlara daha rahat bir şekilde ulaşabilecekler.” dedi.

 

Cünedioğlu, Hatay Kent Kartların temin edilebilmesi için farklı noktalarda hizmet verildiğini ayrıca şikâyet, istek ve temenniler için de 153 hattının aranabileceğini dile getirildi.

 

Ulaşıma yapılan zammın sebebinin belediye olmadığını vurgulayan Cünedioğlu, toplu taşımaya devlet tarafından yeteri kadar destek verilmediğini dile getirirken vatandaşlardan ücretsiz kullanım haklarının suiistimal edilmemesi çağrısında bulundu.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.