Toplumsal'a apar topar para cezası

Toplumsal'a apar topar para cezası

Erişim Sağlayıcılar Birliği, geçtiğimiz günlerde Toplumsal'ın yüzden fazla haberine tek seferde erişim engeli getirmişti. Bu kez de Toplumsal'a erişim yasağına muhalefet etmekten para cezası geldi.

Erişim Sağlayıcıları Birliği (ESB), muhalif medyada çıkan neredeyse her habere erişim engeli getiriyor. Bununla da yetinmeyen ESB, erişimi zaten engellediği haberlerin bir de ilgili haber sitelerinin sistemlerinden de silinmesini talep ediyor. Geçtiğimiz günlerde Toplumsal'da yayınlanmış yüzden fazla habere erişim engeli getirmişti.

Bu erişim engeli kararından kısa bir süre sonra Toplumsal Genel Yayın Yönetmeni Serdar Yüce'ye  "Erişimin engellenmesi kararını uygulamamak"tan para cezası kesildi. Cezanın aşağı haddi olarak 30 bin lira talep eden İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, buna 31 liralık da soruşturma gideri ekledi.

30.031 liranın 10 gün içinde ödenmesini ve ödeme makbuzunun kendilerine yollanmasını talep eden savcılık, aksi takdirde Serdar Yüce hakkında kamu davası açılacağını da kısacık bir yazıyla Toplumsal'a tebliğ etti. 

Ayrıca söz konusu cezaya gerekçe gösterilen haberin ne olduğu bile henüz belli değil. 10 gün içinde 30 bin lira isteyen savcılık detaylı bir bilgi de aktarmadı. 

Toplumsal'ın hukuk birimi ise, savcılığın aktarmaktan imtina ettiği 'detay'ları öğrendikten sonra karara itiraz edeceklerini bildirdi.

İLK DEĞİL, SON DEĞİL...
Bu, Toplumsal'a açılan ilk dava ve kesilen ilk para cezası değil.

Geçtiğimiz haftalarda da, eski Başbakan Binali Yıldırım'ın şikayeti üzerine, Toplumsal Medya Grup Başkanı Ali Avcu para cezasına mahkum edilmişti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.