TOPLUMSAL:KAPATIYORUZ  ÇÜNKÜ ÇIKAR ODAKLARINA BOYUN EĞMEDİK!

TOPLUMSAL:KAPATIYORUZ ÇÜNKÜ ÇIKAR ODAKLARINA BOYUN EĞMEDİK!

KAPANIYORUZ: ÇÜNKÜ ÇIKAR ODAKLARINA BOYUN EĞMEDİK!

Toplumsal gazetesi; Aydınlanmanın, Cumhuriyet devrimlerinin, emek mücadelesinin sesi olmak için 19 Mayıs 2012’de kurulmuştu. 19 Mayıs’ta kurulmamız tesadüf değildi. Kurulduğumuz günden bu yana Vatan-Emek-Hürriyet çizgisinde yayın çizgimizden hiç taviz vermedik. 

Kısa aralıklarla da olsa gazetecilik faaliyetimizi 11 yılı aşkın bir süredir, çıkar odaklarına boyun eğmeden sürdürdük. 11 yılı aşkın bir süre trajikomik, hukuk garabeti davalarla uğraştık. Gazetemizin ekonomik bağımsızlığını hedef alan tazminat davalarıyla mücadele ettik. Çalışanlarımıza, dostlarımıza yönelik doğrudan saldırılar da oldu. Genel Yayın Yönetmenimiz Ali Avcu’ya yönelik faşist saldırı, sorumlu müdürümüz Ercan Çankaya’ya yönelik sosyal medya linci, yazarlarımız Cemil Kılıç ve Ergün Poyraz’a yönelik alçak saldırılar karşısında boyun eğmedik. 

Fakat artık KAPANIYORUZ. Giderek ağırlaşan gerici karanlık ve muhalefetin üstüne çöken rantçı güruhun saldırıları, yayın faaliyetimizi sürdürmemizi ekonomik olarak olanaksız hale getirdi. İktidar tarafından gelen saldırılara karşı 11 yıldır direnen Toplumsal, CHP’li Beşiktaş Belediyesi’nin direkt gazetemizi batırmayı hedef alan saldırısı sonrası 1 yılı aşkın bir süredir zor günler geçirdi. Geldiğimiz noktada artık gazetecilik faaliyetimizi sürdürmemizin imkânı kalmadı. 
Siyasetin iki kutup arasında sıkıştığı Türkiye’de, halktan yana tarafsız bir gazetecilik faaliyeti ancak 11 yıl sürdürebildik. Bugüne kadar Toplumsal’a emek veren, sesine ses olan tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz. 
Aydınlık bir Türkiye’de yeniden görüşmek dileğiyle…

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.