"TOSUNCUK" TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ

"TOSUNCUK" TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ

Üç yıldır "firari" olan ve kırmızı bültenle aranan Çiftlik Bank kurucusu "Tosuncuk" lakaplı Mehmet Aydın, Brezilya’da teslim olmasının ardından, Türkiye'ye getirildi.

Üç yıldır "firari" olan ve kırmızı bültenle aranan Çiftlik Bank kurucusu "Tosuncuk" lakaplı Mehmet Aydın, Brezilya’da teslim olmasının ardından, Türkiye'ye getirildi.

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve "dolandırıcılık" gibi çeşitli suçlamalar ve binlerce yıl hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Mehmet Aydın, Türkiye'nin talebi üzerine Brezilya tarafından sınır dışı edilmiş ve THY'nin TK16 sefer sayılı uçağıyla, Türkiye saatiyle saat 09.40'da Guarulhos Uluslararası Havalimanı'ndan hareket etmişti.

Mehmet Aydın'ı taşıyan THY uçağı İstanbul Havalimanı'na saat 22.10'da indi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla gözaltına alınan Aydın, sağlık kontrolünden geçirilerek, Gaziosmanpaşa Adliyesi'nin havalimanındaki ek binasına götürüldü. Aydın daha sonra, İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstanbul Havalimanı Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 4 gün gözaltı süresi verdiği Aydın'ın buradaki işlemlerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülmesi bekleniyor.

BAŞSAVCILIK AÇIKLAMASI: BUGÜNE KADAR İKİ AYRI KAMU DAVASI AÇILDI, SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, şöyle denildi:

"Kamuoyunda "Çiftlik Bank" adıyla bilinen ve gelir getirme vaadiyle binlerce vatandaşın maddi zarara uğramasına neden olan oluşuma ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığımızca "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, suç örgütüne üye olmak, bilişim sistemlerini araç olarak kullanarak ve ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık yapmak ile suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklamak" suçlarından başlatılan soruşturmalar kapsamında çok sayıda şüpheli hakkında bu tarihe dek iki ayrı kamu davası açılmış olup, ayrıca henüz yakalanmayan veya haklarındaki deliller toplanmamış olan şüphelilere ilişkin bir soruşturmamız da devam etmektedir."

Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve 3 bin 762 kişinin şikayetçi olduğu "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve "dolandırıcılık" davasında Mehmet Aydın, ağabeyi Fatih Aydın, Cengiz Samur ve Osman Naim Kaya'nın da aralarında bulunduğu 4'ü firari 20 sanık için 22 bin 580'er yıl hapis cezası isteniyor. Davaya 14 Eylül'de devam edilecek.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.