TSI SEATS, AİRBUS’IN “ONAYLI KOLTUK TEDARİKÇİSİ” OLMAYA HAK KAZANDI

TSI SEATS, AİRBUS’IN “ONAYLI KOLTUK TEDARİKÇİSİ” OLMAYA HAK KAZANDI

TÜRK Hava Yolları, THY Teknik A.Ş. ve Assan Hanil şirketlerinin ortak girişimiyle kurulan Türkiye'nin ilk ve tek uçak koltuk üreticisi olan TSI Seats Uçak...

TÜRK Hava Yolları, THY Teknik A.Ş. ve Assan Hanil şirketlerinin ortak girişimiyle kurulan Türkiye'nin ilk ve tek uçak koltuk üreticisi olan TSI Seats Uçak Koltuk Üretimi, Airbus müşterisi havayolu şirketlerine uçak koltuğu seçenekleri sunulan katalogda yer aldı.

TSI Seats ve Airbus firmaları arasında imzalanan anlaşmayla 2015 yılından bu yana iki şirket arasındaki iş birliği sonucu TSI Seats'e ait Skysofa ve Epianka model ekonomi sınıfı koltuklar Airbus'ın A350 XWB, A330 ve A320 uçak modelleri katalogda yer alacak. Elesa S modeli de katalogun gelecekteki ürünler bölümüne yerleştirilirken, TSI Seats'ın ilk Business Class ürünü olan Royalux sertifikalandırma aşaması tamamlandıktan sonra kataloga konulması bekleniyor.

HEDEFİMİZ İLK BEŞTE OLMAK

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı "2011 yılında büyük bir girişimle Türk Sivil Havacılık tarihinde bir ilke imza atarak, Sektöre lojistik destek sağlamak amacıyla, partner firmamız Assan Hanil ile birlikte sektörde çok daha aktif bir rol üstlendik. Uçak koltukları ve yedek parçalarını tasarlamak, üretmek, değiştirmek ve ticarileştirmek amacıyla kurulan TSI Aviation Seats bugün Airbus'ın onaylı koltuk tedarikçisi oldu. Bu güzel işbirliğinin sonuçlarını görmekten mutluyuz. Türkiye'nin ilk ve tek uçak koltuk üreticisi olan TSI'ın 2023'e kadar global pazardaki ilk beş uçak koltuk üreticisi firma arasında yer alma hedefi var. Bu başarının hedefimize giden yolda önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Airbus firması ile yapılan bu anlaşmanın sivil havacılık alanın da yapılacak yeni anlaşmalara öncülük edeceğine inanıyorum" dedi.

2023 YILINDA 100 MİLYON DOLARI İHRACAT RAKAMINI HEDEFLİYORUZ

İmza töreni ile ilgili açıklama yapan Kibar Holding CEO'su Haluk Kayabaşı, "uçak üreticileri tarafından onaylanan tedarikçilerin bulunduğu kataloğa kendi ölçeğinde giren ilk firma olacak. Katalog sayesinde TSI'ın sektördeki bilinirliğinin ve ulaşabilirliğinin artması bekleniyor. Airbus Katalog projesinin toplam uçak siparişlerindeki payı, retrofit projelerinde beklenen artış ve TSI Seats'in diğer projelerini de göz önünde bulundurarak 2023'te 100 milyon doları aşan ihracat rakamına ulaşmayı hedefliyoruz"diye konuştu.

TESLİMATLAR BAŞLIYOR

TSI tarafından geniş gövdeli uçaklar için üretilen Skysofa model ekonomi sınıfı koltukların Airbus'a ilk teslimatı Eylül 2015'te gerçekleşmişti. Geçtiğimiz yıl, Airbus A321neo ve Boeing B737 MAX dar gövdeli uçaklar için gerekli sertifikaları alarak uçmaya başlayan Epianka, bu yıl Temmuz ayında Boeing B787 Dreamliner model uçaklarda kullanıldı. 2019'un 3. çeyreğinden itibaren de Airbus A350 model geniş gövde uçaklar için teslimatlar başlıyor. Türk Hava Yolları, THY Teknik A.Ş. ve Assan Hanil şirketlerinin ortak iştiraki olan TSI Seats, yerli tedarikçilerine verdiği destek ile dışa bağımlılığı azaltıyor. TSI Seats toplamda 150 kişiye ulaşan ekibi ile İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı ve Utah, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tesislerinde tasarım, mühendislik, üretim ve AR-GE faaliyetlerini sürdürüyor

(FOTOĞRAF)

TSI SEATS, AİRBUS’IN “ONAYLI KOLTUK TEDARİKÇİSİ” OLMAYA HAK KAZANDI

TSI SEATS, AİRBUS’IN “ONAYLI KOLTUK TEDARİKÇİSİ” OLMAYA HAK KAZANDI

Kaynak: DHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.