Tulga Yüzatlı Koşusu'nu The Beautiful Ece kazandı

Tulga Yüzatlı Koşusu'nu The Beautiful Ece kazandı

3+ yaşlı safkan İngiliz kısraklarının boy gösterdiği mücadele, 1400 metre mesafe üzerinden çim pistte yapıldı.

2023 yılı Tulga Yüzatlı Koşusu'nu, Bihtercan Ataç'ın sahibi olduğu The Beautiful Ece (Mavi Kumsal - Devri Saadet / Last Commander) jokeyi Vedat Abiş idaresinde kazandı. Ahmet Halim Celaloğlu yetiştirmesi, Zeynep Berfin Durgun'un antrene ettiği 4 yaşındaki al kısrak sergilediği performansla kariyerinin 6. birinciliğini hanesine yazdırmış oldu.

Merhum Asli Üyemizi andığımız yarışta Magic Flute (Yıldırımbey - Smart Lady / Dehere) ikinci olurken, London Power (Cuvee - Lamitta / Diktat) üçüncü, Libertalia (Luxor - Sarılar Güzeli / Mujtahid) dördüncü, Peligrosa (Yıldırımbey - Medvina / Trapper) da beşinci sırada yer aldı.

Koşunun galibi The Beautiful Ece için bitiriş derecesi 1.23.00 olurken, farklar Baş - 1 Boy - 1,5 Boy - Burun şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Yönetim Kurulu Üyemiz Kerem Alkan'a ödülünü merhum Tulga Yüzatlı'nın torunu Lara Yüzatlı takdim etti.

Törene Yönetim Kurulu Üyemiz Can N. Güven ve davetliler de katıldı.

Tulga Yüzatlı

Türkiye Jokey Kulübü Başkanlarından merhum Fikret Yüzatlı'nın oğlu olan Tulga Yüzatlı, 1929 yılında Ankara'da doğdu. Türkiye'de modern yarışçılığın ilk temsilcilerinden olan atçı bir ailenin ferdi olarak çok küçük yaşlardan itibaren at bindi. 1950'li yıllardan başlayarak başarılı bir centilmen binici olarak katıldığı 44 yarışta birinci oldu. Binicilik hayatına engel atlama dalında devam ederek Türkiye Şampiyonu olan ilk sivil binici oldu. Aynı zamanda ticaretle uğraşan Yüzatlı, iş hayatına ise aile şirketi olan Ömür Yoğurt ve Gıda Sanayi Anonim Şirketi ve Ömür Restaurant ile devam etti. At yetiştiriciliği ile de uğraşan Tulga Yüzatlı, bir dönem İzmir Şirinyer Hipodrom Müdürlüğü de yaptı. 1994 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 1997 yılında Yönetim Kurulunda Muhasip Üye olarak görev aldı. 2018 yılında aramızdan ayrılan Tulga Yüzatlı'yı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmet ile anıyoruz.

 

rzzyI56g0hcrvm12nsi8ojlf.jpg

4gkxvzsxze2uqajb5havc8lt.jpg

Imjbxbtjwlwagpnpvngvsk60.jpg

rcjxtqw1lkfkbrvpwg782vyh.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.