TÜM SAĞLIK PERSONELİNİN İSTİFASI 3 AY BOYUNCA YASAKLANDI

TÜM SAĞLIK PERSONELİNİN İSTİFASI 3 AY BOYUNCA YASAKLANDI

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 27 Mart 2020 tarihi itibariyle yayımladığı Genelgeye göre

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 27 Mart 2020 tarihi itibariyle yayımladığı Genelgeye göre, kamu ve özel sektöre ait tüm sağlık kurumlarında çalışan hiçbir sağlık personelinin ikinci bir talimata kadar görevlerinden/ işlerinden ayrılmalarına izin verilmemesi yönünde karar alındı.

81 il Valiliğine gönderilen genelge şöyle  

"COVİD-19 salgını kapsamında sağlık hizmetinin sürdürebilirliğini etkin verimli bir şekilde sağlamak amacı ile 27.03.2020 tarihli ve 1049 sayılı makam oluru ile yürürlüğe giren 27.03.2020 tarihli ve 2020/11 sayılı Kapasite Değerlendirme Komisyonu toplantısında “Ülkemizde Koronavirüs hastalığı (COVID-19) salgını ile mücadele kapsamında sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliği açısından sağlık personelinin sağlık kuruluşlarında mevcut hali ile istihdamının devamlılığı önem arz etmekte olup, sağlık kuruluşlarında çalışan bu personelin kuruluşlarından ayrılışları ile ilgili düzenleme yapılması gerekliliği doğmuştur. Pandemi süreci kapsamında, bu kararın alınmasını müteakip 3 ay boyunca, kamu ve özel sektöre ait tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında görevli bulunan/çalışmakta olan hiçbir sağlık personelinin ikinci bir duyuruya kadar görevlerinden/işlerinden ayrılmasına izin verilmemesi kararlaştırılmıştır.” kararı alınmıştır. Pandemi ile etkin mücadele edilebilmesi ve hizmetin aksamasına mahal verilmemesi amacıyla konuyla ilgili kuruluşlara bilgilendirme yapılması ve uygulanması hususunda; Bilgilerinizi ve gereğini arz/rica ederim" denildi.

DÜNYADAKİ DOKTORLARA 'ABD'YE GELİN' ÇAĞRISI

Öte yandan şu ana kadar yaklaşık 86 bin vakanın görüldüğü ABD'de 1296 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Koronavirüs salgının başlamasının ardından ABD'de sağlık sistemi ve tedavi kapasitesinin yetersizliği tartışma konusu olmuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı, tüm dünyadaki sağlık çalışanlarını ABD'de iş arama çağrısı yaptı. Açıklamada, ABD'de çalışmak isteyen sağlık profesyonellerinin en yakında ABD elçiliğine başvurması istendi.

2173-76476.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.