Turan Hançerli’nin ‘Mahalle Toplantıları’nın ikinci durağı Yeşilkent Mahallesi oldu

Turan Hançerli’nin ‘Mahalle Toplantıları’nın ikinci durağı Yeşilkent Mahallesi oldu

Göreve geldiği günden beri Avcılar’da katılımcı belediyecilik anlayışını hayata geçirmek istediğini vurgulayan ve bu anlayışla çalışmalarını yürüten Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, “Mahalle Toplantıları” kapsamında halkla buluşmaya devam ediyor.

Toplantıların ilkini Tahtakale Mahallesi’nde gerçekleştiren Başkan Hançerli, ‘Mahalle Toplantıları’nın sorunları yerinde görmek ve halka doğru hizmeti ulaştırmak adına çok önemli olduğunu ifade ederek, Avcılar’ı, Avcılar halkının ortak aklıyla hep birlikte, el ele yönetmeye devam edeceklerini vurguladı.

Turan Hançerli, Yeşilkent mahalle muhtarı, meclis üyeleri ve birim müdürlerinin de yer aldığı toplantıda mahalle sakinlerinin taleplerini değerlendirerek belediyenin Yeşilkent Mahallesi’nde gerçekleştirdiği hizmet ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.  Birçok önemli projeyi kısa sürede hayata geçiren Hançerli, “Yeşilkent’e pozitif ayrımcılık yapıyoruz.  8 aydır en çok çalışmayı Yeşilkent’e yaptık.” dedi.

Tüm Avcılar’da olduğu gibi Yeşilkent ‘te de halkın nefes alıp dinlenebileceği yaşam alanları oluşturmak için ilk günkü heyecanla çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Hançerli’nin konuşmasından satır başları şöyle:

“Kaldırım işgalini sonlandırma konusunda çok kararlıyız”

Yeşilkent Mahallemize 2.5 milyonluk asfaltı döktük, bunun yanı sıra geçmişten gelen bozuk yolların, kaldırım ve yaya yollarının dar olduğunun, var olan kaldırımların işgal edilmesi durumunun farkındayız. Yaklaşık bir aydır esnaf kardeşlerimizle bu konu ile ilgili istişare halindeyiz. Kaldırımlarla ilgili önemli ölçüde yol kat ettik. Kaldırım işgalini sonlandırma konusunda çok hassas ve kararlıyız. Kaldırım işgaline son vereceğiz.

Bozuk yollarla ilgili de yol bakım onarım çalışmalarımıza Fen İşleri Müdürlüğümüzün programı doğrultusunda devam ediyoruz.

Yeşilkentlilere karakol ve kütüphane müjdesi

Yeşilkent Mahallemize karakol yapılması çalışmalarımız hızla devam ediyor. Emniyet Müdürlüğü ile karakolun yapılacağı yer konusunda istişarelerde bulunuyoruz. Konu ile ilgili çalışmalarımızda önemli ölçüde yol aldık. İlerleyen günlerde değerli muhtarımızı da sizleri de tekrar bildireceğiz. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte bir kütüphane kurma çalışması başlattık. Henüz proje aşamasında olan bu çalışmayı hayata geçirmek için çabamız sürüyor. Bunun yanı sıra Leyla Bayram spor salonunu halka açıyoruz. Burada tüm mahallenin eşit şekilde yararlanıp kendini geliştirebileceği kurslar başlatacağız.

“Mahallelerimizin temizliği konusunda çok hassasız”

8 ay içerisinde İSKİ ile birlikte iki defa komple Yeşilkent Mahallemizdeki dereleri temizledik. Her iki temizleme sırasında da bu derelere bağlanmış kaçak kanalizasyon olduğunu tesbit ettik. Dereye akan bu kanalizasyon suları hepimizin sağlığını tehdit eder. Biz bu konuda çok hassasız ve üzerimize düşen görevi yapmaya çalışıyoruz. Hemşerilerimizden de bu konuda hassasiyet bekliyoruz.

“İBB Meclisi’ne yetişsin diye uyumadık, bir gecede imar planı hazırladık”

İBB’nin en yakın tarihli meclisine yetiştirmek için depremden sonra uyumadık, bir gecede hasarlı binaların yenilenmesinin önünü açan imar planını değişikliğini hazırladık. Plan hızla toplanan Avcılar Belediye Meclisimizden oy birliği ile geçti. Aynı gün öğleden sonra kaymakamımızdan onay alarak Büyükşehir Belediyesi’ne gittik. Plan İBB İmar Komisyonuna sevk edildi. Üzerinden iki ay geçmesine rağmen komisyon raporunu yazmadı. Ama ben umutluyum. Gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz.

El ele vereceğiz, birlikte hakkımızı arayacağız

Yeşilkent’in bir bölümünü kapsayan 1/5000lik İmar planı değişikliğinde ise işimiz biraz daha zor olacak. El ele vereceğiz. Ankara’ya gidilecekse Ankara’ya gideceğiz, birlikte hakkımızı arayacağız. Seçim döneminde söylemiştim; bu mahalle imar konusunda haksızlığa uğramış bir mahalledir. Hakkınız var, ben sizin hakkınızı savunacağım.

Mahallelinin yoğun katılımıyla gerçekleşen toplantının ardından Başkan Hançerli, vatandaşlarla sohbet ederek tek tek talep ve sorunlarını dinledi.

I9u1crshmfz8bdxtgykt2ujn.jpg

ektjnzmnp6yh5ovegdfrmvIp.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.